Με νέους ο Ιππότης στο σκακιστικό Κύπελλο Ελλάδος

Με την Πνευματική Στέγη Περιστερίου κληρώθηκε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «Ιππότης» για τη φάση των 16 του κυπέλλου Ελλάδας, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28 Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Ιππότη κ. Σταμάτης Καράβας δήλωσε σχετικά:
“Το κύπελλο είναι ένας στόχος ο οποίος δεν ήταν στα πλάνα μας στον αγωνιστικό προγραμματισμό που κάναμε στην αρχή της χρονιάς. Προέκυψε λόγω της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποιήσαμε στην Αντίπαρο στους αγώνες Αιγαίου. Εκεί κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Αιγαίου, το Κύπελλο Αιγαίου και το Πρωτάθλημα Νέων Αιγαίου.

Και τις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαμε δηλαδή, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Εκ των πραγμάτων και λόγω των πολλών απουσιών που θα έχουμε, ο προπονητής κ. Σανδαλάκης και το ΔΣ αποφασίσαμε στον αγώνα κυπέλλου να πάρουν ευκαιρία κάποιοι σκακιστές οι οποίοι δεν αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα συνήθως και κάποια μικρά παιδιά.

Στη διοργάνωση του κυπέλλου δεν πάμε για το αποτέλεσμα, αλλά για την απόκτηση εμπειριών και το παιχνίδι. Ο βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να  οργανώσουμε την καλύτερη δυνατή αποστολή για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής που θα διεξαχθούν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου στο Ρίο. Να έχουμε μια αξιόλογη αγωνιστική παρουσία εκεί και να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κορυφαία κατηγορία. Πρωτίστως χρειάζεται να καλύψουμε το οικονομικό κόστος της αποστολής και ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να τα καταφέρουμε.

Η δουλειά μας λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης που ζούμε δεν είναι καθόλου εύκολη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου “Ιππότης” να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Ναυτιλίας και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, ο οποίος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη Ρόδο, και βοήθησε προσωπικά σε αυτό το σκοπό.

Χωρίς τη βοήθεια του κ. Σαντορινιού ίσως να μην καταφέρναμε να πάμε να αγωνιστούμε στην Α’ Εθνική. Τον ευχαριστούμε πολύ και μακάρι όλοι οι κρατικοί φορείς να δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον σε τέτοιες προσπάθειες που διαφημίζουν το νησί μας σε όλη την Ελλάδα.”