128 Ελενάκια και 134 Κωνσταντίνοι γιόρτασαν στην Αγία Αναστασία

128 Ελενάκια και 134 Κωνσταντίνοι γιόρτασαν στην Αγία Αναστασία

128 Ελενάκια και 134 Κωνσταντίνοι γιόρτασαν στην Αγία Αναστασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 23 Μαΐου 1957 Αριθ. Φύλλου 1830

ΜΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑ
128 ΕΛΕΝΑΚΙΑ ΚΙ 134 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Γιορτές και πανηγύρια προχθές βράδυ στην συνοικία της Αγίας Αναστασίας. Η ημέρα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συνδυάσθηκε με βιολιά και δίσκους πικ-απ, με κρασί μπύρα και μαστίχα και με χορούς και τραγούδια.

Γιατί όμως όλα αυτά.
Γιατί σύμφωνα με τις καταστάσεις της Αγίας Αναστασίας στην περιοχή αυτήν υπάρχουν και κατοικούν 128... Ελενάκια και 134 Κωνσταντίνοι!

Αυτό, βέβαια, προκύπτει απ’ τα χαρτιά της ενοριακής επιτροπής. Αλλά το ουσιαστικό είναι ότι προχθές η συνοικία αυτή αναστατώθηκε απ’ τα γλέντια.

* * *

Κατάφωτη παντού. Παντού τα σαλόνια ανοιχτά. Παντού γέλια και χαρές. Κ’ οι περαστικοί κοντοστέκονταν και ρωτούσαν).

- Τί συμβαίνει εδώ; Τί έγινε; Μήπως είναι τοπική εορτή;
Μήπως...;

- Τίποτε δεν συμβαίνει τους απαντούσαν. Γιορτάζουν 262 Κωνσταντίνοι και Ελενίτσες. Αυτό είναι!
Και οι άνθρωποι έμεναν μ’ ανοιχτό στόμα και γουρλωμένα μάτια. Διακόσιες εξήντα δύο γιορτές! Για φαντάσου!

* * *

Η σύμπτωση αυτή ασφαλώς μπορεί να χαρακτηρισθή ως καταπλητκική. Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι από σύμπτωση. Και εφ’ όσον είναι τέτοια, πώς αλλοιώς μπορεί να χαρακτηρισθή;

Ωστόσο, όπως κι αν είναι, δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε εκτός από κάτι: Από το να εκφράσουμε τις ευχές μας και να πούμε “Χρόνια Πολλά” στα 128 Ελενάκια και στους 134 Κωνσταντίνους της Αγίας Αναστασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ ΛΑΧΕΙΟΝ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΛΕΡΙΟΙ ΕΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΞΗΚΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΔΡΑΧΜΑΣ
Ως πληροφορούμεθα, με τον αριθμόν 61845 των τελευταίων κληρώσεων του Εθνικού Λαχείου, εκέρδισαν 60.000 δραχμάς 4 κάτοικοι της Λέρου.
Ο τυχερός αριθμός είχε πωληθή από το πρακτορείον του κ. Ηλία εις Λέρον, εκέρδισαν δε οι κ.κ. Μαργαρίτης Γραμμένος 24.000 δραχμάς, Ιωάννης Πετράς, φαρμακοποιός 12.000 δρχ., Ν. Μοροζίνης 12.000 δρχ. και Φώτιος Σαρρής 12.000 δρχ.


ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΥΧΑΣ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
Υπό της Α.Β.Υ. του Διαδόχου Κωνσταντίνου απεστάλη εις απάντησιν ευχετηρίου, το ακόλουθον τηλεγράφημα: «Ευχαριστώ θερμώς δι’ ευχάς υμών και λαού Ρόδου επί τη εορτή.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διάδοχος»

Ο ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Υπό του πορέδρου της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου κ. Μπάρδου απεστάλη προς τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην τηλεγράφημα, δια του οποίου εκφράζονται αι ειλικρινείς ευχαριστίαι της Ενώσεως δια τας ευμενείς αυτού εισηγήσεις και δια την αποτελεσματικήν του παρέμβασιν επί διαφόρων ζωτικών ζητημάτων.

Εις το τηλεγράφημα τονίζεται ότι αι εισηγήσεις του Υπουργού κ. Κωτιάδη είναι οι κύριοι συντελεσταί της εγκρίσεως χρηματοδοτήσεως ανεγέρσεως ελαιουργίων εις Αφάντου, Καλυθιές και Εμπωνα, ως και της εισαγωγής αντλητικών συγκροτημάτων.

Εξ άλλου, υπό του Γεωργικού Συνεταιρισμού Εμπωνας απεστάλη προς τον κ. Υπουργόν τηλεγράφημα δια του οποίου τονίζεται ότι χάρις εις το στοργικόν ενδιαφέρον του κ. Κωτιάδη το όνειρον των κατοίκων της κοινότητος Εμπωνας, πραγματοποιείται δια της εισαγωγής των αντλητικών συγκροτημάτων και της ανεγέρσεως Ελαιουργείου. Απαντες οι παραγωγοί ευχαριστούν θερμώς τον κ. Υπουργόν και τονίζουν ότι η συμπαράστασίς του παραμένει αλησμόνητος εις τας καρδίας όλων.


ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Ως ανεκοινώθη, υπό του Νομάρχου κ. Ρεμπάκου, υπεγράφη απόφασις δια της οποίας επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων κατά τα απογεύματα εκάστης Τετάρτης και η λειτουργία αυτών, χωρίς όμως να απασχολήται κατά τας ώρας αυτάς το υπαλληλικόν προσωπικόν αυτών. Από του απογεύματος χθες, η εν λόγω απόφασις ετέθη εις εφαρμογήν.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή