Τρίποντα αγάπης σε Αγαθονήσι, Αρκιούς και Φαρμακονήσι από τον Προμηθέα και τον «Ναυτίλο»

Τρίποντα αγάπης σε Αγαθονήσι, Αρκιούς και Φαρμακονήσι από τον Προμηθέα και τον «Ναυτίλο»

Τρίποντα αγάπης σε Αγαθονήσι, Αρκιούς και Φαρμακονήσι από τον Προμηθέα και τον «Ναυτίλο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 388 ΦΟΡΕΣ

Ο Προμηθέας Πατρών δεν σκοράρει τρίποντα μόνο εντός παρκέ, αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων! Τελευταία δράση ήταν η συμμετοχή της πατρινής ομάδας ως βασικού χορηγού στην αποστολή της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών «Ναυτίλος» στο Αγαθονήσι, στους Αρκιούς και στο Φαρμακονήσι.

Η αντιπροσωπεία του Προμηθέα αποτελείτο από τον γιατρό Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Δήμο Τουλιάτο και συνέβαλε στην ενίσχυση του ιατρείου στο Αγαθονήσι, καθώς επίσης και του στρατοπέδου στο Φαρμακονήσι.

Ως γνωστόν το εν λόγω νησί δεν έχει μόνιμους κατοίκους και αποτελεί αληθινό φρούριο για την ευρύτερη περιοχή (απαγορεύεται η πρόσβαση σε οποιονήποτε!), με αποτέλεσμα η αποστολή του «Ναυτίλου» να χρειαστεί ειδική άδεια από το ΓΕΣ.



Η διοικητής, λοχαγός Δημητρέλου από την Πάτρα και τα 28 συνολικά άτομα της φρουράς υποδέχτηκαν τα μέλη του «Ναυτίλου» με απίστευτη χαρά και τους έκαναν το τραπέζι, ενώ τουρκικά σκάφη παρατηρούσαν διακριτικά στα 2 μίλια.



Η αποστολή πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 3 έως τις 7 Μαΐου και συμμετείχαν 7 συνολικά φουσκωτά της Λέσχης «Ναυτίλος». Σκοπός της προσπάθειας τόσο του «Ναυτίλου», όσο και του Προμηθέα και των άλλων βασικών χορηγών, ήταν η ενίσχυση των ακριτικών νησιών με έμψυχο δυναμικό (ιατρική φροντίδα, κλπ), καθώς επίσης και με παροχές που συμπληρώνουν κάποιες βασικές υλικές ανάγκες στα νησιά αυτά.

Κι όλα αυτά σε πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας, όπου οι εθνικοί κίνδυνοι, πλέον, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την οικονομία...



Πηγή: pelop.gr

Διαβάστε ακόμη

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα