Και στην Πάτμο υπάρχει ο στίβος...

Σε κάθε νησί πια της Δωδεκανήσου εξαπλώνεται ο στίβος χάρις την αγάπη των παιδιών για το άθλημα αλλά και της θέλησης των φορέων επιτέλους, κατανοώντας το νόημα της ανάπτυξης.

Την περασμένη Παρασκευή η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το 7θέσιο δημοτικό σχολείο Σκάλας Πάτμου και τον Ξάνθο διοργάνωσε αγώνες Kids Athletics με τη συμμετοχή 100 περίπου μαθητών-μαθητριών από τη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ, Σάββας Διακονικόλας βρέθηκε στο νησί της Αποκάλυψης και κατεύθυνε τις προσπάθειες εκεί για την πραγματοποίηση ουσιαστικά των συγκεκριμένων παιχνιδιών ώστε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τον κλασικό αθλητισμό.

Έτσι, οι συμμετέχοντες, αφού χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες, διαγωνίστηκαν για μιάμιση ώρα περίπου και έδειξαν πως και στην Πάτμο μπορεί ο στίβος να έχει μέλλον.

Σημαντικό είναι πως στο νησί υπάρχει η περιοχή με μικρά γήπεδα μπάσκετ αλλά και 5χ5, όπως επίσης ο χώρος δίπλα που ανήκει στο Δήμο Πάτμου και προορίζεται για στάδιο του στίβου. Βάσει των διαστάσεων εκεί, μπορεί να γίνει μια εγκατάσταση τεσσάρων διαδρόμων 200μ. περίπου για τη φιλοξενία των προπονήσεων αλλά και αναπτυξιακών περισσότερο αγώνων.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου την τελευταία δεκαετία καταβάλλει μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια όχι μόνο με τα Kids Athletics που αποτελούν οδηγία της IAAF, αλλά και με το πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων. Επόμενη διοργάνωση στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί πια το Σεπτέμβριο στην Κάλυμνο όπου θα συμμετάσχουν δεκάδες παιδιά από συλλόγους των νησιών μας.