Ζαννετίδης: όλα θα πάνε καλά για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ζαννετίδης: όλα θα πάνε καλά  για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ζαννετίδης: όλα θα πάνε καλά για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 216 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, στο θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι δράσεις της, εξέφρασε χτες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, με αφορμή την έγκριση της σύμβασης την περασμένη εβδομάδα από το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.

Όπως είναι γνωστό θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ στις 25 του μήνα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση και από πλευράς δήμου Ρόδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης εκτιμά ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά ώστε άμεσα και μέχρι το τέλος του Ιουνίου να ξεκινήσει τη λειτουργία της η εταιρία τόσο στη Ρόδο όσο και στην Κω, όπου μάλιστα θα προσληφθούν 4 άτομα και θα συσταθεί γραφείο υπό την εποπτεία του επάρχου της Κω.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη φέτος η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα τη λειτουργία της, το προσωπικό της θα αποτελείται από 62 άτομα, θα έχει προϋπολογισμό περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, και η θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε τουριστικές περιοχές και στο εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών.

Σε ότι αφορά το μεγάλο αριθμό λευκών ψήφων από μέλη του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας της σύμβασης που έγινε στη Σύρο την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ζαννετίδης μετά από σχετική ερώτηση απάντησε ότι ο καθένας κρίνεται από τη στάση του, αλλά σε ότι αφορά την εταιρία τόνισε ότι πρόκειται για μία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εταιρία που έχει αποδείξει πόσο προσφέρει στον τόπο και τι προβλήματα λύνει κάθε φορά που ζητείται η παρέμβασή της.

Για το δάκο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανάδειξη εργολάβου που θα αναλάβει το έργο του ψεκασμού για το δάκο της ελιάς, καθώς η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού. Μάλιστα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι, ενώ όπως είναι γνωστό όποιος αναδειχτεί τελικά ανάδοχος θα πρέπει μέχρι τον πρώτο ψεκασμό να έχει και την πιστοποίηση του εξοπλισμού που απαιτείται σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ.

Όπως είναι γνωστό μετά από αίτημα της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου δόθηκε σε επίπεδο υπηρεσιών η έγκριση να υπάρξει η παραπάνω πρόβλεψη για την πιστοποίηση, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιφέρειάς μας. Σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη η οικονομική επιτροπή μπορεί να συνεδριάσει και εκτάκτως μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να εγκρίνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού όταν αυτός ολοκληρωθεί ώστε να πάμε στο επόμενο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης.

Πάντως σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η περιφέρεια θα δώσει την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα, για τα νησιά μας και κατά κύριο λόγο τη Ρόδο και την Κω όπου συγκεντρώνεται το 80% των καλλιεργειών ελιάς.

Για το φράγμα Γαδουρά
Αναφερόμενος στις διαδικασίες γύρω από το θέμα με τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση του φράγματος Γαδουρά, τόνισε ότι προ ημερών και η επιτροπή του άρθρου 7 της αποκεντρωμένης διοίκησης απέρριψε την ένσταση που είχαν καταθέσει συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρίες, αναφορικά με την επιλογή του αναδόχου από την οικονομική επιτροπή.

Όπως είναι γνωστό αναμένεται και η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου ώστε να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον ανάδοχο και την περιφέρεια προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι η ομαλή υδροδότηση του νησιού από το φράγμα.

Σημειώνεται ότι με το θέμα ασχολείται προσωπικά ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι θα ζητήσει από το ελεγκτικό συνέδριο την εξέταση του θέματος όσο γίνεται γρηγορότερα λόγω του κατεπείγοντος.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου