Συμμετοχή του Δημήτρη Γάκη στα Ηλιάκεια-2017 στην Κάρπαθο

Στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο την Τρίτη 23.05.2017, συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Πάνω από τη θάλασσα του Αιγαίου, πάνω από τα νερά της Καρπάθου, πιστός στο καθήκον θυσιάστηκε, πάνε κιόλας 11 χρόνια, ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης.

Η θυσία του για την Πατρίδα, αυτή η υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, είναι η πρώτη ύλη από την οποία είναι φτιαγμένοι οι ήρωες και αυτή είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους μας ο Κώστας Ηλιάκης.

Γι’ αυτό και οφείλουμε να μην αφήσουμε να καλύψει η σκόνη της λήθης τη δική του θυσία. Η μνήμη του να μας κάνει να μην ξεχνάμε την οφειλόμενη συμπαράσταση στην οικογένεια που τον ανάθρεψε και την οφειλόμενη τιμή στους συναδέλφους του, όλους τους νέους και τις νέες της Πολεμικής Αεροπορίας που στέκονται ακοίμητοι φρουροί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Γιατί αυτοί αποτελούν τους συνεχιστές του έργου του, φυλάσσοντας καθημερινά Θερμοπύλες και τις δικές τους προσπάθειες πρέπει όλοι μας να αναγνωρίζουμε και στα δικά τους προβλήματα οφείλει η Πολιτεία να συμπαρίσταται. Γιατί αυτό εντέλει είναι ένα καθήκον απέναντι στην ίδια την Πατρίδα.»