Από τον Άρη στον …Χάρη ο Κολοσσός

Σε μία εβδομάδα, άντε δύο το πολύ, τα πράγματα θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να «ζωντανεύουν» και πάλι στις τάξεις του Κολοσσού H Hotels καθώς θα πρέπει να μπουν σε μία σειρά οι απαραίτητες κινήσεις για τον προγραμματισμό της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και η πρώτη (κίνηση) δεν μπορεί να είναι άλλη από το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης «τεχνική ηγεσία».

Μόλις η διοίκηση δώσει το «χρίσμα» στον προπονητή, αυτός θα ξεκινήσει – σε συνεργασία πάντα με τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Γιώργο Γκοτζογιάννη – τη διαδικασία στελέχωσης του ρόστερ, ξεψαχνίζοντας λίστες με προτεινόμενους αθλητές.

Η στάση αναμονής για την απάντηση του Άρη Λυκογιάννη δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον και η προθεσμία φτάνει προς το τέλος της. Εφόσον ο Μάιος πέρασε χωρίς εξελίξεις, ο Ιούνιος προφανώς και θα είναι πιο… δραστήριος αλλά μένει να δούμε για ποιον ακριβώς λόγο!

Η κινητικότητα θα αφορά (και) στην εξεύρεση νέου προπονητή;
Σε αυτήν την περίπτωση, πολλά ονόματα θα «παρελάσουν» ωστόσο είναι αρκετά ξεκάθαρα τα κριτήρια στα οποία βασίζονται οι διοικούντες την ΚΑΕ για να επιλέξουν τον άνθρωπο στον οποίο θα εναποθέσουν τις τύχες της ομάδας.

Από τα αποτελέσματα των προηγούμενων επιλογών τους είναι σαφές ότι δίνεται προτεραιότητα σε νέους τεχνικούς, με όρεξη για δουλειά και διάθεση να εργαστούν για σεβαστό χρονικό διάστημα σε ομάδα της περιφέρειας. Ο Κολοσσός δεν συνηθίζει ν’ αλλάζει προπονητές κάθε χρόνο, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων τα τελευταία χρόνια.

Σφαιρόπουλος, Πρίφτης, Λυκογιάννης αποτελούν δείγμα προπονητών της νέας γενιάς που δουλεύουν πολύ και μιλούν λίγο. Αν ο τελευταίος δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «θαλασσί», τότε και ο επόμενος θα είναι λογικά μία ανάλογη περίπτωση. Κι εφόσον ο Γιάννης Καστρίτης έκλεισε εδώ και καιρό στην Κύμη, ας δούμε τις υπόλοιπες επιλογές.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πέντε χρόνια ως βοηθός στον ΠΑΟΚ, δύο στον Κόροιβο ως πρώτος προπονητής και πέρσι στη νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας από τον πάγκο της οποίας αποχώρησε το Φεβρουάριο. Υπήρξε αθλητής αλλά εγκατάλειψε τα παρκέ λόγω υγείας σε νεαρή ηλικία. Φέτος κλείνει τα 35 και όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είναι δουλευταράς.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΞΑΣ: Ένας ακόμη προπονητής που έφυγε από την ομάδα του μεσούσης της περιόδου. Ο 40χρονος τεχνικός ξεκίνησε στον Απόλλωνα Πάτρας αλλά τον Ιανουάριο αποχώρησε. Θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένος για το έργο του στη Δράμα (ΚΑΟΔ) οπότε κι ανέλαβε πρώτη φορά ως head coach. Φημολογείται ότι τον πλησίασαν ήδη τα Τρίκαλα τα οποία επίσης εμπιστεύονται νέους φερέλπιδες προπονητές.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: Άρτι αφιχθείς από το Καζακστάν και την Αστάνα, ο 42χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός των «μικρών» εθνικών ομάδων έχει δώσει δείγματα γραφής στην Α1 ως προπονητής της Κηφισιάς επί τρεις σεζόν, στις δύο εκ των οποίων οδήγησε την ομάδα των βορείων προαστίων στην κορυφαία εξάδα του πρωταθλήματος. 

Ένα από τα ονόματα που σίγουρα θα γραφτεί (γιατί γράφεται κάθε μα κάθε φορά που τίθεται θέμα προπονητή στον Κολοσσό) είναι αυτό του Θανάση Σκουρτόπουλου ενώ είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει κι αυτό του Βαγγέλη Αγγέλου μόνο και μόνο γιατί λύθηκε η συνεργασία του με τον Προμηθέα κι είναι ελεύθερος.  Εδώ που τα λέμε, ακόμη και το όνομα του Φραγκιά – για μεγάλη επιστροφή μετά τη θητεία του στο Κατάρ – θα ακούσουμε λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την ομάδα εδώ και δεκαπέντε χρόνια.