Απάντηση του Γιάννη Φλεβάρη στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά το περιβάλλον ως πρόσχημα , για να απαξιώσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του τόπου μας, το Φράγμα Γαδουρά. 

Γιατί μόνο με την απαξίωση και με φτηνά συνθήματα για πρόσκαιρο εντυπωσιασμό,  νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν την άγνοια, την ένδεια των επιχειρημάτων τους αλλά και την άρνησή τους να παραδεχτούν ότι κάποιοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους.  Ότι αποτελούν τη λύση του προβλήματος και όχι το πρόβλημα, όπως εναγωνίως προσπαθούν να το εμφανίσουν.

Αυτοί που ως  παράξενοι ταξιδιώτες και τιμητές των πάντων, εμφανίζονται «στη διαδρομή που οδηγεί στο Φράγμα Γαδουρά»,  περιπλανούνται στα μονοπάτια των δικών τους σκοπιμοτήτων και της αντιπολιτευτικής τους τακτικής κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δεν περιμέναμε βεβαίως τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, για να ανησυχήσουμε για το πρόβλημα της λειψυδρίας! Ας μην βαυκαλίζονται και ας μην κολακεύονται ότι με την παρέμβαση τους προκάλεσαν δήθεν συσκέψεις και απαντήσεις, όπως αυτάρεσκα ισχυρίστηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η παρέμβασή τους δεν στηριζόταν σε κανένα πραγματικό δεδομένο, αφού εσκεμμένα παραβίασαν ανοιχτές θήρες, με ψεύδη,  πλασματικά διλλήματα και δήθεν αναπάντητα ερωτήματα, με μόνο στόχο να προκαλέσουν σύγχυση, αναστάτωση και αμφιβολία στην κοινή γνώμη.

Όμως ο κόσμος του νησιού μας γνωρίζει καλά τρία πράγματα:

1. Με το νερό (το πολύτιμο δημόσιο αγαθό) δεν επιτρέπεται να παίζει κανένας.

2. Το φράγμα βρίσκεται εκεί όπου κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια εντός του χρονοδιαγράμματος και του προϋπολογισμού του, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για αντίστοιχα μεγάλα έργα στη χώρα μας, είναι γεμάτο με νερό, έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση λειτουργίας του.

Βρίσκεται εκεί για να δώσει λύση στην υδροδότηση της Ρόδου. Λύση αποτελεί το φράγμα για την Ρόδο, όχι Πρόβλημα. Το πρόβλημα ευτυχώς για όλους περιορίζεται στα λόγια και στις πράξεις όσων προσπαθούν μάταια να υποβαθμίσουν την σημασία του σπουδαίου αυτού έργου της υδροοικονομίας του τόπου μας.

3. Η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με τον καθορισμό της τιμής του νερού, που αποτελεί αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΡ η οποία μόνο το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως είναι εύλογο,  πρέπει να καταβάλλει.

Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί πλήρως για το θέμα της υδροδότησης του νησιού, μπορεί να επισκεφτεί τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι πόρτες είναι ανοικτές. Δεν χρειάζεται να πούμε πιο πολλά σήμερα, πέραν του ότι θα μας βρει μπροστά του όποιος επιδιώξει να απαξιώσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Αιγαίο. Το Φράγμα Γαδουρά.

Εν κατακλείδι. Η αλήθεια – αυτή  που κάποιοι αγνοούν όταν δεν εξυπηρετεί τις σκοπιμότητές τους – δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως άσκηση bullying. Αντιθέτως, bullying ασκούν αυτοί που δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν ή να αγνοήσουν την αλήθεια.