Στο Πανελλήνιο Στίβου ΑμεΑ Σεΐτης και Πρώτος

Το ΟΑΚΑ, για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα, θα γίνει το επίκεντρο του ελληνικού στίβου. Μετά τις δύο ημερίδες, σειρά παίρνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και το μεσημέρι της Κυριακής με τη συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών. Ανάμεσά τους θα είναι και δύο Ροδίτες παραολυμπιονίκες, ο Ιωάννης Πρώτος και ο Μιχάλης Σεΐτης ως μέλη των Αετών Αθηνών. Οι δύο αυτοί αθλητές έχουν σπουδαίες επιδόσεις στα δρομικά αγωνίσματα, κυρίως στα 100, 200 και 400μ., γι’ αυτό θέλουν να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμοι γίνεται ενόψει σημαντικότερων αγώνων στο κοντινό μέλλον.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο είναι και το τελευταίο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ πριν από το Παγκόσμιο του Λονδίνου, θα λάβουν μέρος και οι έξι Παραολμπιονίκες του Ρίο, με τους Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Σενικίδη να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση μέσα στο 2017.
Και το εφετινό πρωτάθλημα, στηρίζει ο Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με «όπλο» την εμπειρία του ο Ιωάννης Πρώτος θα βρεθεί στο ΟΑΚΑΜε «όπλο» την εμπειρία του ο Ιωάννης Πρώτος θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ


Οι αγώνες σήμερα εκκινούν στις 16:00, ενώ στο κεντρικό στάδιο, την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα δρομικά αγωνίσματα, τα άλματα, το ακόντιο ορθίων και ο δίσκος ορθίων. Στο βοηθητικό Κ1, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα γίνουν όλες οι ρίψεις καθιστών αλλά και η σφαίρα ορθίων.

Οι αγώνες αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν Σάββατο και Κυριακή, όμως λόγω των πλέι οφ της Super League (σ.σ. την Κυριακή διεξάγεται ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ), υπήρξαν τροποποιήσεις που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πλήττουν το κύρος της σπουδαιότερης εγχώριας διοργάνωσης του στίβου των ΑμεΑ.

«Στις δύο ημερίδες που προηγήθηκαν, πήραμε όλοι μια μικρή γεύση για το τι θα παρακολουθήσουμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο για ακόμη μία φορά στηρίζει ο μέγας χορηγός της ΕΠΕ, ΟΠΑΠ ΑΕ, τον οποίο και ευχαριστούμε ολόθερμα. Καλώ όλους τους φίλους του κλασσικού αθλητισμού και όχι μόνο, να δώσουν το παρών στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση του στίβου, που αποτελεί και το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.