Τον Οκτώβριο  η Χρονοανάβαση  Πεταλούδων

Για τον Οκτώβριο μετατίθεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοργανωτή «Μεσόγειος», ο ποδηλατικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης που ήταν να γίνει μεθαυρίο με την ονομασία «Χρονοανάβαση Πεταλούδων».

Ο λόγος είναι ότι δεν υπήρξε ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία κι έτσι αναμένεται η έγκριση της ΕΟΠ για την αλλαγή ημερομηνίας.

Η ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής στην 3η χρονοανάβαση ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ, δεν συμπληρώθηκε σε καμιά κατηγορία ο μικρότερος απαιτούμενος αριθμός αθλητών.

Για το λόγο αυτό το σωματείο μας έχει ζητήσει από την τεχνική επιτροπή της Ε.Ο.Π. όπως εγκρίνει σαν νέα ημερομηνία τέλεσης του αγώνα την 01/10/2017.
Εκ της διοικήσεως»

Περισσότερες πληροφορίες από την προκήρυξη για το χαρακτήρα του αγώνα:
Κατηγορίες: Κορασίδες- Παγκορασίδες, -Γυναίκες- Έφηβοι-MASTERS 10,5 χλμ.
 Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των κατηγοριών, θα ισχύσουν οι ανάλογες συγχωνεύσεις, δηλαδή κορασίδες με παγκορασίδες, έφηβοι με γυναίκες.

Διαδρομή: Εκκίνηση στη στροφή της επαρχιακής οδού Παραδεισίου- Πεταλούδων, 200m. μετά τη διασταύρωση (φυτώριο) και τερματισμός στη Μονή Καλόπετρας.
Πρόγραμμα: Εκκίνηση αγώνα ώρα 10:00 πμ. όλες οι κατηγορίες , ως άνω.

Όροι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π.
Ο ποδηλατικός σύλλογος ‘’ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ΄΄ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα, καταστροφή ή κλοπή υλικού οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Κανονισμοί αγώνα:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για αγώνα δρόμου αντοχής και ειδικότερα για το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

Ρύθμιση απροβλέπτων:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

Τεχνικό Συνέδριο:
Μία ώρα πριν την εκκίνηση.
Η Γραμματεία θα λειτουργεί 2 ώρες πριν την εκκίνηση , για την παραλαβή των αριθμών για όσους δεν θα παρευρεθούν στο τεχνικό συνέδριο, την υπογραφή των φύλλων αγώνων κ.λπ.

Βραβεύσεις:
1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα
Απονομές: θα γίνουν μετά από το τέλος του αγώνα στο Café Panorama !!

Λοιπά
Στον αγώνα της ατομ. χρονομέτρησης, δεν θα επιτραπούν οχήματα συνοδείας .Επί της διαδρομής θα επιτραπούν μόνο αυτοκίνητα και μηχανές της αγωνοδίκου επιτροπής.
Η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των ομάδων στην δήλωση συμμετοχής.

Η τελική σειρά θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο , καθώς και η αγωνόδικος επιτροπή.
 Ιατρική κάλυψη: Θα οριστεί ιδιώτης γιατρός με ευθύνη του διοργανωτή, κλιμάκιο Σαμαρειτών και κάλυψη από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας σε ετοιμότητα.