Προσπάθεια να «θωρακιστεί» η Κάρπαθος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και αναπτυξιακών δράσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των επαφών του με τους πολίτες των νησιών μας και τις προσπάθειες επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, περιόδευσε στις 23 - 24/5/2017 στο νησί της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα:

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα σμηναγό Κ. Ηλιάκη.

Επισκέφθηκε εκτελούμενα έργα στο νησί (νοσοκομείο Καρπάθου που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του και το φράγμα Σχοινά).

Περιόδευσε στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού (Πηγάδια, Μενετές, Βολάδα, Σποά, Όλυμπος) συνομιλώντας με τους κατοίκους τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Είχε συνάντηση στο Επαρχείο Καρπάθου - Κάσου με τον έπαρχο κ. Μηνατσή και τα στελέχη του Επαρχείου και συμμετείχε σε σύσκεψη που αφορούσε αναπτυξιακά θέματα του νησιού.

 

 

Στο Δήμο Καρπάθου συγκάλεσε και πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου, του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη, των αντιδημάρχων κ. Μανώλη Τσέρκη και κ. Μηνά Έλληνα, του διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρπάθου, τη δασονόμο του νησιού και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων. Υπήρξε αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν την Αντιπυρική Περίοδο που διανύουμε και αναφορά σε γενικότερα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Συμφωνήθηκε η διαρκής επαγρύπνηση και συνεχής προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν -με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- έκτακτες καταστάσεις.

 

 

Επίσης έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο του νησιού για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και τα ζητήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωσή τους, τα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το νησί και η προσπάθεια που γίνεται να στηριχθεί η λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. και να παραμείνει σε λειτουργία η πρωινή βάρδια στο σχολικό ωράριο, ώστε να μην επιφέρει επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των μαθητών και των γονιών.

 

 

Κατά την παραμονή του στο νησί ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση με το διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ. Θεοδόση Μαστρομηνά και γιατρούς, όπου συζήτησε τα θέματα υγείας και την καλύτερη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του.