Ο Χ. Κόκκινος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου για θέματα Πολιτικής Προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής και της ενεργοποίησής τους για θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και ειδικά για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε από 1.5.2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετά από πρόσκληση του Δήμου Ρόδου, παρέστη και μίλησε ενημερώνοντας το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίασή του το βράδυ της 25.5.2017.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ζήτησε την ολοκλήρωση των εργασιών και των υποχρεώσεων για την αντιπυρική περίοδο, και συγχρόνως την επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς Δήμου Ρόδου για να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., ώστε να ενεργοποιηθούν τα στελέχη της εταιρίας για τις αναγκαίες περιβαλλοντικές δράσεις στο νησί της Ρόδου και στην Κω (όπως προβλέπει ο φετινός σχεδιασμός).

Ζήτησε επίσης -και συμφωνήθηκε- να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για θέματα Πολιτικής Προστασίας, με συνεργασία της Π.Ν.Αι., του Δήμου Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Π.Ν.Αι. σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε τη διαρκή επαγρύπνηση και συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων, ώστε να ανταποκριθεί η Αυτοδιοίκηση στις υποχρεώσεις της για την αντιπυρική περίοδο.

Με δεδομένο ότι οι διατιθέμενοι οικονομικοί πόροι για θέματα Πολιτικής Προστασίας μειώνονται διαρκώς λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας και κυρίως να αξιοποιήσουμε τον εθελοντισμό, την εμπειρία και τις προληπτικές ενέργειες.

Η Πολιτική Προστασία δεν αφορά μόνο ένα άτομο, αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και ευθύνη. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επισήμανε ότι «Εγρήγορση, επαγρύπνηση και συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και να ανταποκριθεί η Αυτοδιοίκηση στις υποχρεώσεις της».