Υποφέρουν από τις διακοπές ρεύματος οι Νοτιοροδίτες

Ανακοίνωση για τις επαναλαμβανόμενες και πολύωρες σε πολλές περιπτώσεις, διακοπές ρεύματος στη Νότια Ρόδου, εξέδωσαν χθες οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Κατταβιάς, Μεσαναγρού, Λαχανιάς και Γενναδίου.

 Σε αυτήν «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για την καλοκαιρινή περίοδο και ζητούν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην συνεχιστούν τα εκτεταμένα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση των οικισμών μέσα  στη σεζόν, αλλά και την ολοκλήρωση της σύνδεσης της Απολακκιάς με την Κατταβιά, για την οποία υπάρχει ήδη η σχετική μελέτη.

 Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις κοινότητες Κατταβιάς, Μεσαναγρού Λαχανιάς και  Γενναδίου, λαμβάνουν χώρα συχνές και πολύωρες διακοπές και πτώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα  να προκαλούνται αρκετά προβλήματα στους κατοίκους, που διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία τους, τις συνέπειες στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην οικονομική τους ζωή.

Είναι γνωστό ότι το υπέργειο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια στην περιοχή, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του  πεπαλαιωμένο και κακοσυντηρημένο και εκτεθειμένο στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

 Οι δύο τεχνικοί που απέμειναν, για όλη την  ανατολική πλευρά του νησιού, ενώ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στον εντοπισμό, αλλά και στην επισκευή των βλαβών, λόγω της μεγάλης έκτασης της περιοχής αλλά και του δικτύου.

Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα το έχει η κοινότητα της Κατταβιάς, η οποία δεν έχει εναλλακτική λύση τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση διακοπής. Φέτος, εκτός από τις προγραμματισμένες διακοπές, έγιναν και διακοπές που κράτησαν για πάνω από 15 ώρες.

• Επειδή στην περιοχή ζουν άνθρωποι που σε 24ωρη βάση χρειάζονται οξυγόνο για αναπνευστική υποστήριξη,
• Επειδή είναι περίοδος των σχολικών και των πανελλαδικών εξετάσεων,

Επειδή διανύουμε τη νέα τουριστική περίοδο και η ζήτηση ενέργειας είναι πολύ αυξημένη,  
παρακαλούμε τους υπεύθυνους της ΔΕΗ να λάβουν σοβαρά  υπόψη τους όλα τα παραπάνω και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καταστούν αξιόπιστα τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της εναλλακτικής λύσης τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος, από την πλευρά της Απολακκιάς για την οποία παρεμπιπτόντως, υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη που ξεκινά από την περιοχή Σουσούνια του κάμπου της Μεσαναγρού και είναι μόνο τρία χιλιόμετρα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, στάλθηκαν και αρκετά έγγραφα στους εμπλεκόμενους φορείς, όμως δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε.   
 
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
1. ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ: ΖΑΝΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ: ΛΑΜΠΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
3. ΛΑΧΑΝΙΑΣ: ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ: ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»