Δύσκολη υπόθεση η άνοδος τη νέα χρονιά από την Γ' Εθνική

Πολύ δύσκολη φαντάζει η άνοδος στην football league από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, βάση της νέας προκήρυξης. Είναι μια διαδικασία η οποία ενδιαφέρει τους εκπροσώπους μας στην κατηγορία αυτή, που από φέτος είναι τρεις. Ιάλυσος, Ρόδος και Διαγόρας.

Η διαδικασία ανόδου προβλέπει «ειδικό πρωτάθλημα» κι από κάθε Όμιλο (δύο στο σύνολο) θα ανεβαίνουν στην football league οι δυο πρώτες της βαθμολογικής κατάταξης.

Αναλυτικά η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής όσον αφορά την άνοδο για την περίοδο 2017-18 αναφέρει:
-Τα πλέι οφ στη Γ΄ Εθνική θα κρίνουν τον προβιβασμό στην football League.
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2017 - 2018 θα αποτελείται από οχτώ (8) ομίλους, που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό Ομάδων (δεκατέσσερις (14) η δεκατρείς (13) ομάδες). Συνολικά στο Πρωτάθλημα της περιόδου 2017 - 2018 θα πάρουν μέρος εκατόν εννιά (109), κατ΄ ελάχιστο, Ομάδες.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την «κανονική περίοδο» στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι Ομάδες.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει «το ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία στο οποίο θα μετέχουν οι δικαιούμενες Ομάδες.
«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Β΄ Εθνική κατηγορία

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Β΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 - 2019 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) ομάδες
β. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός - εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του ¨ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 - 2019.