Το... κυκλοφοριακό στα  καλύτερά του

Γράφει ο Οικονομολόγος
Ιάκωβος Κολαϊνής

Να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί το ζήτημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης και του κυκλοφοριακού, ζητά με σχετική πρόταση που κατέθεσε, ο συμπολίτης μας οικονομολόγος κος Ιάκωβος Κολαϊνής.

Στην επιστολή του προς τη «Ρ» αναφέρει συγκεκριμένα:
«Κύριε Διευθυντά
απ' ότι φαίνεται, οι προσπάθειες των τοπικών παραγόντων αλλά και η διεθνής συγκυρία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχουν θετικό αντίκτυπο για τον τουρισμό της Ρόδου.

Όμως οι προσπάθειες και τα όποια οφέλη από το κλείσιμο ανταγωνιστικών τουριστικών αγορών της Ρόδου, κινδυνεύουν να ακυρωθούν από διάφορους παράγοντες -μεταξύ των οποίων- καίριο ρόλο παίζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Ρόδου, και ιδιαίτερα η παράνομη στάθμευση των οχημάτων.

Δεν υπάρχει διάβαση πεζών, ράμπα αναπήρων που να μην έχουν καταληφθεί από παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ιδιαίτερα δε κατά τις βραδινές ώρες.

Στην Ακτή Μιαούλη τα αυτοκίνητα παρκάρουν ανενόχλητα δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, κινούμενα σε διπλή κατεύθυνση να αναγκάζονται να σταματούν για περάσουν αυτά που έρχονται από την απέναντι κατεύθυνση.

Στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου αλλά και στην Πλατεία Σύμης τα Ταξί, όπου υπάρχουν θέσεις αναμονής, είναι υπερβολικά υπεράριθμα με αποτέλεσμα την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις εν λόγω περιοχές.

Τα πάρκα της Ρόδου μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης, όπως συμβαίνει καθημερινά στο πάρκο της Ροδιακής Έπαυλης και μάλιστα από οχήματα που ανήκουν σε υπηρεσίες του Δήμου.
Αυτά και τόσα άλλα αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της Ρόδου και ζημιώνουν το συλλογικό συμφέρον.

Για να εξαλειφθεί η κακή εικόνα της πόλης θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ. Όσοι δε τον παραβιάζουν θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες σε καθημερινή βάση και όχι αποσπασματικά.
Τα δε οχήματα που παρακωλύουν την κίνηση των οχημάτων και τη διέλευση των πεζών θα πρέπει άμεσα να απομακρύνονται με μηχανικά μέσα διότι:

το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή διοικητικού προστίμου αλλά η άρση του εμποδίου.
Ίσως έτσι βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και υπηρετηθεί το Συλλογικό συμφέρον.
Επιτέλους ας δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά οι έχοντες αρμοδιότητα και εξουσία επί του θέματος.»