Ο Ιταλός Πρέσβης στο «Flaws»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου με την επωνυμία «Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας» αλλά και μέλη του, στις 24-5-2017, σε ένα όμορφο χώρο στο κέντρο της πόλης, στην  οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 20,  στο μπαρ «Flaws», συναντήθηκαν με  τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα  κ. Efisio Luigi Marras,  ο οποίος συνοδευόμενος από τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας  στη Ρόδο κ. Νικόλαο  Φαρμακίδη  και τον εμπορικό ακόλουθο της Ιταλικής Πρεσβείας κ. Enrico Barbato, παρέμειναν εκεί για περίπου μια ώρα.

Οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Ελληνικά και Ιταλικά κρασιά που συνοδεύτηκαν από εξαίρετα Ελληνικά και Ιταλικά  τυριά και  αλλαντικά, και συγχρόνως σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα να συνομιλήσουν  για τους σκοπούς και τις δράσεις του Σωματείου το οποίο δραστηριοποιείται στη Ρόδο μία δεκαετία, αποτελείται από 170 μέλη, όλοι γνωστοί και καταξιωμένοι επιστήμονες που ζούν και εργάζονται στα Δωδεκάνησα και  αποφοίτησαν από Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Η πρόεδρος του Σωματείου, δικηγόρος,  κ. Αναστασία Αλεξάνδρου είχε την ευκαιρία  να εκθέσει στον Πρέσβη τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε το Σωματείο, τις δραστηριότητες του αλλά και  για  την συνεχή συνεργασία που έχουν με τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Ρόδο κο Νικόλαο Φαρμακίδη με σκοπό πάντοτε  την προώθηση των πολιτιστικών και επιστημονικών στόχων  του σωματείου,  την διοργάνωση εκδηλώσεων και συναντήσεων με φορείς και εκπροσώπους Ιταλικών πόλεων,  με κέντρο πάντοτε την  πόλη της Ρόδου και τον Πολιτισμό της, δραστηριότητες που  προάγουν τις σχέσεις των δυο χωρών.