Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην "Ροδιακή"

Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου  Δεύτερης Ευκαιρίας στην "Ροδιακή"

Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην "Ροδιακή"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 914 ΦΟΡΕΣ

Τα γραφεία της Ροδιακής επισκέφθηκαν προ­χθές το απόγευμα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολικού τους συγκροτήματος κ. Αθανάσιο Μ. Κλέτσα.

Οι δημοσιογράφοι της Ροδιακής, ενημέρωσαν τους μαθητές του σχολείου για τον τρόπο λειτουργίας ενός τοπικού μέσου ενημέρωσης το οποίο αποτελεί .

Στους μαθητές και μαθήτριες, μίλησε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιχάλης Μαστής, ο οποίος απάντησε σε όλες τις καίριες ερωτήσεις τους, από το πώς αξιολογείται ένα γεγονός, για να αποτελέσει μέρος της ειδησεογραφίας, μέχρι και την σημασία που έχει να αναδειχθεί γρήγορα αλλά και τεκμηριωμένα, το όποιο γεγονός συμβαίνει στο νησί μας.

Αξίζει να σημειωθει ο κ. Μαστής αλλά και μαθητές του σχολείου θυμήθηκαν ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που είχε καταγράψει η εφημερίδα το 2012, με πρωταγωνίστρια μια Ροδίτισσα από την Έμπωνα, η οποία αντίστοιχα με τους μαθητές του ΣΔΕ, είχε την ευκαιρία να επιστρέψει και η ίδια στα θρανία, να συνεχίσει το σχολείο που διέκοψε πριν από αρκετά χρόνια και στη συνέχεια να επιτύχει στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για την Γιούλα Κωνσταντάκη, η οποία κατάφερε, να αποκτήσει το πτυχίο της φιλολόγου μετά τις σπουδές της στην Πάτρα.

Ο Μιχάλης Μαστής, ευχήθηκε στους μαθητές που πήραν την μεγάλη απόφαση να επιστρέψουν στα θρανία, να αγωνιστούν για τους στόχους τους, να πιστέψουν στους ίδιους και τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν το δικό τους όνειρο, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που θα παρουσιαστεί.

Το συγκρότημα του πιεστηρίου, τους μαθητές υποδέχθηκε ο τεχνικός Σεραφείμ Φλώρος, ο οποίος τους ξενάγησε στην διαδικασία εκτύπωσης της πιο ιστορικής εφημερίδας του τόπου μας, η οποία πέρσι συμπλήρωσε τα 101 χρόνια ζωής της.

Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο