Ένα φεστιβαλικό ταξίδι στο χρόνο

Ολα είναι έτοιμα  για τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Λίνδο , που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου,  με θέμα την Μεσαιωνική βραδιά  αλλά θα περιλαμβάνουν και ένα φεστιβαλικό ταξίδι στο χρόνο.

Κάτω από την Ακρόπολη της Λίνδου , σε ένα μαγευτικό τοπίο, μια καλοκαιρίνη νύχτα  , με πολιτιστικά  δρώμενα, μουσικά ακούσματα,  χορευτικά events, χρώματα και ηχο  θα  δημιουργηθεί μια γιορτινη ατμοσφαιρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Εκτός του όλου προγράμματος οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη, τον τενόρο  Masis Arakelian , που έρχεται απο το Βερολίνο ειδικά για να εμφανιστεί στις εκδηλώσεις της Λίνδου, στο αγαπημένο του Ελληνικό νησί .

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι  στην καλλιτεχνική αυτή βραδιά , ο πολιτιστικός σύλλογος της Λίνδου "Απόστολος Παύλος" θα βραβεύσει  για την συμβολή της στην πολιτιστική κληρονομιά της Λίνδου και για το ενδιαφέρον της για τον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα της, την ακαδημαϊκό και εικαστικό κ. Μαίρη Σαββαΐδου-Καμπουροπούλου .

Θα πρέπει να πούμε πως στην τελευταία της συλλογή τα περισσότερα θέματα , ήταν  εμπνευσμένα   από την αγαπημένη της Λίνδο, απο την θάλασσα, τον οικισμό, το κάστρο με την ακρόπολη και  την καθημερινή ζωή του τόπου αυτού.

Με δηλώσεις της η κα Καμπουροπούλου επεσήμανε ότι «Η Λίνδος η ιστορία της και τα πολιτιστικά της στοιχεία ξεκινούν από την αρχαιότητα  και συνεχίζονται στους αιώνες  μέχρι σήμερα, στην εποχή των ναυτικών  τα καπετανόσπιτα  που κοσμούν τον οικισμό της Λίνδου και σώζονται μέχρι σημέρα, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μια υπέροχη αρχιτεκτονική και  μια  ιδιαίτερη  διαρρύθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων  των σπιτιών αυτών, η Λίνδος είναι μέσα στην σκέψη μου  και στην καρδιά μου, προσπαθώ με κάθε τρόπο να  συμβάλλω  στην διατήρηση  της πολιτιστικής και ιστορικής της κληρονομιάς».

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί  και μία δεύτερη βράβευση  σε έναν ακούραστο  και δημιουργικό άνθρωπο της Λίνδου που εδώ και είκοσι χρόνια περίπου ,αγωνίζεται  για τον τόπο του και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Πρόεδρος της τοπικής Δημοτικής  Κοινότητας.

Πρόκειται για τον κύριο Γεώργιο Ελευθερίου, που πάντα είναι κοντά σε κάθε πρόβλημα των κατοίκων,  προσπαθώντας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής  ξεκινώντας  απο τα μικρότερα προβλήματα της καθημερινότητας οπως για παραδειγμα, την αντικατασταση  μιας λάμπας φωτισμού  στους δημόσιους χώρους, το παρκινγκ, την καθαριοτητα  της περιοχής , αλλά και σε προβλήματα σοβαρά , που πάντα είχαν την λύση τους,  με το ενδιαφέρον του και τη συμβολή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί  πως χορηγός επικοινωνίας  στις εκδηλώσεις  της Λίνδου είναι η τηλεόραση της ΕΡΤ οπως και η ραδιοφωνία της ΕΡΤ  Ρόδου , ενώ την τελευταία εβδομάδα ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΤ Ρόδου Δ. Διαμαντής  θα φιλοξενήσει  στην εκπομπή του τους συντελεστές της διοργάνωσης.