Φτιάχνεται η δωρική κρήνη από την κοινότητα Παστίδας

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας, προετοιμάζεται να γίνει και πάλι επισκέψιμο χάρη στις προσπάθειες της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας!

Πρόκειται για το μνημείο της Δωρικής Κρήνης στη Φιλέρημο, στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και αντιστήριξης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη Ροδιακή ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παστίδας κ. Σάββας Πάττας η Εφορία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου απάντησαν θετικά στο αίτημα της Κοινότητας Παστίδας και το μονοπάτι καθαρίζεται από εθελοντές με την Επίβλεψη του φύλακα Αρχαιοτήτων Ιαλυσού .

Οι εργασίες καθαρισμού και αντιστήριξης  γίνονται χωρίς τη χρήσει σκαπτικών μηχανημάτων, για αυτό και όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της Κοινότητας 2241047030  ή να επικοινωνήσει με την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών την 6944246794 κ. Ν. Μπαρτατίλα.

Το μνημείο της Δωρικής Κρήνης στη Φιλέρημο είναι ένα μνημείο του 4ου αιώνα και ένα από τα κομψότερα της Δωδεκανήσου .
Πρόκειται για κτιστό πώρινο στωικό οικοδόμημα σε σχήμα Π με εξάστυλη δωρική κιονοστοιχία εν παραστάσι.

Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από σχολεία όσο και από συλλόγους για να επισκεφθούν το μνημείο.
Έτσι την Δευτέρα 12/6/2017 τα παιδιά των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Παστίδας με συνοδεία τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Χατζηιωάνου θα ανεβούν απο  το συντηρημένο μονοπάτι για να επισκεφτούν τo μνημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Πάττα «στόχος του τοπικού συμβουλίου είναι να δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες να χαρούν την πανίδα και την χλωρίδα της περιοχής και να δουν από κοντά το μνημείο».
Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης πως οι προσπάθειες που ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο με την πεζοπορία θα συνεχιστούν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις κ.κ.  Μιχαηλίδου και  Μπαλατσούκα «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και να τους υποσχεθώ πως το Τοπικό Συμβούλιο  της Κοινότητας μας θα κάνει ότι μπορεί για την προστασία της Κληρονομιάς μας και του φυσικού μας πλούτου.
Αποδείξαμε πως όταν αγαπάς τον τόπο σου μπορείς να προσφέρεις» κατέληξε ο κ. Πάττας.