Στη Ρόδο τα μίνι της Ακαδημίας Καλύμνου για φιλικά

Αδιάλειπτη είναι η αγωνιστική δραστηριότητα της Ακαδημίας Καλύμνου, με συνεχείς μετακινήσεις των τμημάτων υποδομής της στα νησιά της Δωδεκανήσου, προκειμένου να δώσουν φιλικά με αντίστοιχα τμήματα συλλόγων που καλλιεργούν με συνέπεια το άθλημα.

Αυτή τη φορά, το ταξίδι έγινε στη Ρόδο με την ομάδα μίνι όπου δόθηκαν δύο ματς με Ιάλυσο και Κολοσσό, μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ της κατηγορίας στο Βενετόκλειο!

Το ευχαριστήριο μήνυμα της Ακαδημίας αναφέρει: «Η Κάλυμνος Πρότυπη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (CBA), με την παρούσα επιστολή, ευχαριστεί τον ΙΑΛΥΣΟ και τον ΚΟΛΟΣΣΟ Ρόδου για την πρόσκληση, φιλοξενία και διεξαγωγή μεταξύ των ομάδων, φιλικού τουρνουά αγοριών κατηγορίας μίνι (γεννηθέντες το 2003).

Οι αγώνες δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από αγώνες μεγαλύτερων ηλικιών και κατηγοριών, καθώς οι φίλαθλοι παρακολούθησαν απίθανους αγώνες υψηλού επιπέδου και πλούσιων σε φάσεις και τεχνική.

Τα νεαρά παιδιά, κυρίως αυτά της Ακαδημίας, απέκτησαν αγωνιστικές εμπειρίες και παραστάσεις πρωτόγνωρες γι’ αυτούς (μετάβαση στη Ρόδο, σίτιση και διαμονή σε ξενοδοχείο ως ομάδα, διεξαγωγή αγώνων σε μεγαλύτερα γήπεδα με διαιτητές, γραμματεία, χρονόμετρο, φωτεινό πίνακα κλπ.), να συναγωνιστούν με συνομήλικους αντιπάλους και να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα διδάσκονται στις προπονήσεις τους.

Ευελπιστούμε για τη διεξαγωγή στο μέλλον κι άλλων φιλικών αγώνων μεταξύ των σωματείων των δύο νησιών, σε όλες τις κατηγορίες (αγόρια και κορίτσια) και επιφυλασσόμεθα της δικής μας φιλοξενίας».