Είδος πολυτελείας οι τριαντάρηδες!

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε στις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές ενημερωτικό δελτίο με το οποίο έκανε γνωστή την αποδοχή των «επανειλημμένων αιτημάτων», όπως υποστήριξε, των σωματείων της δύναμής της αλλά και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών για αύξηση του ορίου μεταγραφών που αφορούν σε αθλητές από τριάντα ετών και πάνω.

Ωστόσο, έθεσε πολύ «τσουχτερά» παράβολα μετατρέποντας τους τριαντάρηδες σε είδος πολυτελείας, ειδικά για τις ομάδες της Β’ και Γ’ εθνικής καθώς και των τοπικών πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα:
«Εν όψει της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου 2017-2018 αλλά και της συμπλήρωσης του ρόστερ των ομάδων με δύο (2) αθλητές έως και τις 30/09/2017 και μετά από επανειλημμένα αιτήματα που δέχθηκε η ΕΟΚ από σωματεία και τον ΠΣΑΚ, αποφασίστηκε να επιτραπεί για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η προσθήκη επιπλέον αθλητών άνω των 30 ετών.  

Το παράβολο της μεταγραφής για τον 3ο αθλητή θα κοστίζει 300€ και για κάθε επιπλέον αθλητή άνω των 30 ετών που θα αποκτηθεί με τη διαδικασία της μεταγραφής ή της αποδέσμευσης θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ τα οποία θα διατίθενται για την ανάπτυξη του αθλήματος».