Κλιμάκιο της Βρετανικής πρεσβείας στην Κω

Το προσφυγικό, ήταν το θέμα που συζήτησε με τις τοπικές αρχές της Κω το κλιμάκιο της Βρετανικής πρεσβείας που επισκέφθηκε τις δύο τελευταίες μέρες το νησί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το δήμαρχο της Κω και τον έπαρχο Κω καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τόσο στο δημαρχείο όσο και στο επαρχείο.

Σημειώνεται ότι το Βρετανικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε προ ημερών ταξιδιωτική οδηγία στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχει αναφορά για το προσφυγικό στο νησί όμως δε γίνεται λόγος για κινδύνους σε βάρος των Βρετανών τουριστών.

«Το 2015 και το 2016, υπήρξε μια δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου, της Κω και της Σάμου, και επιδιώκουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η Βρετανική Πρεσβεία παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν ιδιαίτερους κινδύνους για Βρετανούς υπηκόους που επισκέπτονται τα παραπάνω νησιά, ή τα σημεία διέλευσης των συνόρων» επισημαίνεται.