Ρόδος: Δύναμη στο όνειρο από το «όλοι μαζί»

Η συσπείρωση, η ανάδειξη της δυναμικής του και η κατανόηση του παρελθόντος με τρόπο που θα διαγράψει τις πικρίες, βάζοντας στο σύλλογο στις «ράγες» μίας οργανωμένης πορείας προς τον «αφρό» του ελληνικού ποδοσφαιρικού χάρτη, με πρώτο και άμεσο σταθμό τη Football League, είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η Ρόδος, έτσι όπως προσδιορίστηκαν από τη χθεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των «ελαφιών».

 Πέρα από τον πρόεδρο Αυγουστίνο Γιακάι και τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. (Φραντζής Καλούδης, Νίκος Ορφανός, Κωνσταντίνος Τζώκας, Γιάννης Κάππος, Αλέξανδρος Καγιάς, Θέμος Τζεδάκης), το παρών έδωσαν περισσότερα από 30 μέλη, ανάμεσά τους παράγοντες της προηγούμενης διοίκησης όπως ο Μάκης Ντουρουτλής και ο Μανώλης Βλάχος.

Ο επικεφαλής του Δ.Σ. αναγνώρισε ως λάθος το γεγονός πως οι σημερινοί παράγοντες δεν ενεπλάκησαν στα του σωματείου νωρίτερα, σε συνεργασία με το προηγούμενο σχήμα, κάτι που θα γλίτωνε τη Ρόδο από πολλές περιπέτειες. 

Από τους πάντες, νυν και πρώην διοικητικούς, υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι δυνάμεις του συλλόγου να ενωθούν κάτω από έναν κοινό στόχο και το όραμα της Ρόδου να στηριχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους (αφορά και τον κόσμο και κυρίως, τους… γκρινιάρηδες).

Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί άμεσα μία διεύρυνση της παραγοντικής (συνεπώς και της οικονομικής) βάσης και θα γίνει ένας προσεκτικός προγραμματισμός, που θα ενισχύσει τις πιθανότητες της ομάδας να πετύχει τους στόχους της (ένας από αυτούς είναι και η επένδυση στο ντόπιο στοιχείο).  

Ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε έναν αναλυτικό οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, περιγράφοντας τη φετινή διαδρομή και εξηγώντας τις επιλογές, επαναλαμβάνοντας πως η διοίκηση έχει την όρεξη, το μεράκι και την αποφασιστικότητα να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, καταρχήν τη χρονιά των 50ών γενεθλίων της Ρόδου.

Σημειώνεται, πως τη χθεσινή Γ.Σ. τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο οποίος απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό.
 


Μέχρι τις 10 Ιουνίου ο προπονητής
Ο Αυγουστίνος Γιακάι επιχείρησε να βάλει «φρένο» στην ονοματολογία, τονίζοντας πως η διοίκηση συζητάει με πολλούς προπονητές χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλήξει στον εκλεκτό της. 

Περιγράφοντας το προφίλ του ιδανικού τεχνικού, ο πρόεδρος των «ελαφιών» εστίασε στην εμπειρία στις χαμηλότερες κατηγορίες, στη  βαθιά γνώση της ποδοσφαιρικής αγοράς και στην ικανότητα να στηρίξει μία πορεία πρωταθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι τις  10 Ιουνίου η Ρόδος θα έχει προπονητή.

Έμφαση στο γηπεδικό                                           
Ένας από τα μεγάλα στοιχήματα της διοίκησης της Ρόδου είναι η δημιουργία ενός γηπέδου-προπονητηρίου. Η διοίκηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Περιφέρεια και το Δήμο Ρόδου, ελπίζοντας σε εξεύρεση κατάλληλου χώρου.

Στην παρούσα φάση, σε δύο λύσεις επικεντρώνεται το ενδιαφέρον. Η πρώτη αναφέρεται στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου (προϋποθέτει το «ξήλωμα» του ταρτάν και τη κοινή χρήση με το Διαγόρα) και η δεύτερη στο Φυτώριο, στο παλιό προπονητήριο που επί της ουσίας ουδέποτε λειτούργησε.