Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε πάρκα, παρτέρια και δρόμους της Ρόδου

Συνάντηση εργασίας είχε ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος με τον Αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης και Πολιτισμού κο Τέρη Χατζηϊωάννου και υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Βαγγέλη Μανδρακού, για τις εκτελούμενες εργασίες και τις εκπονούμενες μελέτες της  Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης.

Η προϊσταμένη της Μεσαιωνικής Πόλης κα Άννα Παρασκευοπούλου και ο αρμόδιος τμηματάρχης κος Κυριάκος Μάγος, ενημέρωσαν το δήμαρχο ότι, ολοκληρώθηκε η μελέτη συντήρησης των εξωτερικών όψεων του Εθνικού Θεάτρου και αντικατάστασης των κουφωμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1,200,000 ευρώ.

 

 

Το έργο   θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως συναποφασίστηκε  σε  πρόσφατη συνάντηση που είχε  ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Χατζημάρκος με το Δήμαρχο. Η μελέτη του έργου θα κατατεθεί στην ΠΝΑΙ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να εγκριθεί η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου στο προσεχές περιφερειακό Συμβούλιο.

Ομοίως την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί και η μελέτη   των απαιτούμενων παρεμβάσεων για τα Δημοτικά Λουτρά (Χαμάμ)  στην Μεσαιωνική  Πόλη, όπως και το σχέδιο διακήρυξης, προκειμένου να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η διεξαγωγή διαγωνισμού εκμίσθωσης και επαναλειτουργίας τους ,ως λουτρά.

Επίσης η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης δημοπρατεί τις ακόλουθες εργολαβίες για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στην Μεσαιωνική Πόλη και σε κτίρια των αρμοδιοτήτων της.

 

 

1) Στις 13  Ιουνίου 2017, «Επισκευή Πλακόστρωτων και Χαλικόστρωτων οδών Μεσαιωνικής Πόλης», συνολικού προϋπολογισμού  60,000 ευρώ.

2) Στις 15  Ιουνίου 2017, «Επισκευές και συντηρήσεις κτιρίων στην Μεσαιωνική Πόλη», συνολικού προϋπολογισμού 75,000 ευρώ.

3) Στις 20  Ιουνίου 2017,»Επισκευές και συντηρήσεις ιστορικών δημοτικών κτιρίων εκτός Μεσαιωνικής Πόλης», συνολικού προϋπολογισμού 75,000 ευρώ και

4) Στις 29  Ιουνίου 2017, «Μονώσεις Δημοτικών Κτιρίων»(Νέα Αγορά Μανδράκι), συνολικού προϋπολογισμού 350,000 ευρώ.

Ακόμη, εργολαβία ύψους 20,000 ευρώ εκτελεί η ΔΕΥΑΡ (αποκατάσταση βοτσαλωτών και πλακοστρώσεων  εντός της Μεσαιωνικής Πόλης), όπου διήλθαν δίκτυα  της Δημοτικής Επιχείρησης.

Σε τελική φάση βρίσκεται η μελέτη για την συντήρηση και τον  ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών όψεων του Δημοτικού σταδίου Ρόδου «Διαγόρας»  και λοιπών παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, καθώς και η επισκευή και συντήρηση του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Κισθινίου, συνολικού προϋπολογισμού 215,000  ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου, εφόσον δεν κρίθηκε επιλέξιμη η μελέτη από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, όπου υποβλήθηκε το αίτημα και η σχετική μελέτη.   

 

 

Ο Αντιδήμαρχος κος Χατζηϊωάννου, ενημέρωσε το δήμαρχο για τις παρεμβάσεις και τα έργα που εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, με αυτεπιστασίες, σε αποκαταστάσεις πλακόστρωτων , βοτσαλωτών, καθαρισμό πάρκων και  πλατειών ,σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας.   

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι, μετά την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί με τον ν.4412/16, οι υπηρεσίες έσπευσαν να καλύψουν το χαμένο χρόνο και ζήτησε την εγρήγορση των υπηρεσιών, ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδικασιών για την άμεση εκτέλεση των άνω έργων.  

Τέλος, συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κο Χατζηϊωάνου για την συνεχή  παρουσία του  στην Μεσαιωνική Πόλη και ζήτησε να είναι σε καθημερινή επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή και όποτε χρειάζεται με την κα Εισαγγελέα, για να παταχθούν  τα φαινόμενα της  επαιτείας ,παραεμπορίου και των παράνομων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων , τόσο εντός της Μεσαιωνικής Πόλης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.