Δήλωση του Γιάννη Παππά για την κατάργηση  του Κτηματολογίου

Αναφορικά με τα Κτηματολόγια Δωδεκανήσου, σε δήλωσή  του ο τ. Βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς, αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για την κατάργηση των  κτηματολογίων Ρόδου, Κω και Λακκί Λέρου και την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, αποδεικνύεται περίτρανα, για άλλη μια φορά, η υποκρισία  αυτής της καταστροφικής για τη χώρα και τον τόπο μας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μέχρι πρότινος  οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης διαβεβαίωναν για την επίλυση  των προβλημάτων του κτηματολογίου Ρόδου και μάλιστα υποστήριζαν ότι τα κτηματολόγια Ρόδου, Κω και Λέρου αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης για τον τόπο. Αντ ‘ αυτού σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κυοφορείται, προβλέπεται η κατάργησή τους και μάλιστα εν κρυπτώ και παραβύστω.  

Χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμία μελέτη, εντελώς μπακαλίστικα και χωρίς να ερωτηθούν οι πλέον αρμόδιοι τοπικοί φορείς.

Είναι άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη να συμμετέχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή ,οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ρόδου και Κω και το Τεχνικό επιμελητήριο Δωδεκανήσου, για να παρέχουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους ώστε η μετάβαση να είναι νομικά και πρακτικά ορθή.

Οι τοπικοί βουλευτές του Σύριζα  καθησυχάζουν πάλι με δηλώσεις τους για το αντίθετο, αλλά το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν το έργο της υποκρισίας και της ψευτιάς,  με τους μειωμένους  συντελεστές  Φ.Π.Α  κι όχι μόνο.

Κανένας δεν θα αποφασίζει για  εμάς, χωρίς εμάς.

Παππάς Κ. Ιωάννης
τ. βουλευτής Δωδεκανήσου
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Οικονομολόγος».