Εφοριακοί Ρόδου: Άξιοι πρωταθλητές, του χρόνου άξιοι οικοδεσπότες

Πιθανώς ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας των Εφοριακών Δωδεκανήσου μπορούσαν να προβλέψουν, αναχωρώντας για τη Χαλκίδα προκειμένου να λάβουν μέρος στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5 Εφοριακών Υπαλλήλων, πως θα επέστρεφαν στη βάση τους με το κύπελλο του πρωταθλητή.

 Στην επιτυχία τους, η οποία εξέπληξε τους πάντες, προσδίδει μεγαλύτερη αξία το γεγονός πως είχαν να αντιμετωπίζουν έμπειρες ομάδες από μεγάλες περιφέρειες,  καθώς έλαβαν μέρος οι Σύλλογοι Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Βοιωτίας-Εύβοιας, Αργολίδας-Κορινθίας, Μεσσηνίας-Λακωνίας, καθώς και η μικτή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΔΟΥ).  

Η τελική κατάταξη

  1. Δωδεκάνησα 
  2. ΠΟΕ-ΔΟΥ
  3. Θεσσαλονίκη
  4. Βοιωτία-Εύβοια
  5. Αττική 

 Για να φτάσουν στον τελικό και να σηκώσουν την «κούπα» μετά τη νίκη επί της ΠΟΕ- ΔΟΥ με 2-0, οι επί της ουσίας ποδοσφαιριστές της ΔΟΥ Ρόδου (δεν συμμετείχαν αθλητές από άλλα νησιά), «καθάρισαν» τα ματς με τα συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη (2-1), από την Αττική και τις Κυκλάδες  (4-1) και την Κέρκυρα (5-2).

«Πρόταση για τη διοργάνωση του επόμενου πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Ρόδο κατέθεσε ο πρόεδρος των Εφοριακών Ρόδου, Θεοδόσης Στεφανάκης» «Πρόταση για τη διοργάνωση του επόμενου πανελλήνιου πρωταθλήματος στη Ρόδο κατέθεσε ο πρόεδρος των Εφοριακών Ρόδου, Θεοδόσης Στεφανάκης»

 Στην αποστολή συμμετείχαν οι παρακάτω: Βασίλης Αναγνωστίδης, Κωνσταντίνος Ανδριανάκος, Κυριάκος Γεωργάς, Τάσος Γιώργου, Σάββας Διακοναστάσης, Μιχάλης Ευσταθίου, Παναγιώτης Μπεκιάρης, Μιχάλης Παμπίδης, Θεοδόσης Στεφανάκης, Νίκος Καλογερόπουλος, Δημήτρης Κόκκινος και Διαμαντής Στασινός. Την ομάδα συνόδευσε, εκτελώντας χρέη προπονητή, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και διαιτητής Νίκος Παπαχρήστος.

 Οι Τάσος Γιώργου και Σάββας Διακοναστάσης εξελίχθηκαν στο «βαρύ  πυροβολικό» των Ροδιτών, καθώς ο καθένας τους «φιλοδώρησε» τους αντιπάλους με έξι τέρματα. Ένα πρόσθεσε στην επιθετική συγκομιδή ο Μιχάλης Ευσταθίου.

Δύο στην… «Εθνική Εφοριακών»
Στη μικτή ομάδα της Ομοσπονδίας, η οποία συμμετέχει σε πανελλήνιες αλλά και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, κλήθηκαν οι Τάσος Γιώργου και Παναγιώτης Μπεκιάρης, «εξαργυρώνοντας» τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους. Ο πρώτος διέπρεψε επιθετικά, ενώ ο δεύτερος αποδείχθηκε πραγματικός «Κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια, αναδεικνυόμενος σε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας.

Η Ρόδος θέλει να γίνει οικοδέσποινα
Πρόταση να φιλοξενήσει το νησί μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2018 (στις αρχές Μαΐου) κατέθεσε ο πρόεδρος των Εφοριακών Δωδεκανήσου Θεοδόσης Στεφανάκης. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο θα φέρει στη Ρόδο, για τέσσερις μέρες, περισσότερους από 300 επισκέπτες. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποστήριξη.

«Κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για τις επιδόσεις της  ομάδας του έχει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Νίκος Καλογερόπουλος» «Κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για τις επιδόσεις της ομάδας του έχει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Νίκος Καλογερόπουλος»

Λοιπά αξιοσημείωτα                                               
*Αρχηγοί της αποστολής ήταν πρόεδρος των Εφοριακών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ Θεοδόσης Στεφανάκης και ο προϊστάμενος (έφορος) της ΔΟΥ Ρόδου Νίκος Καλογερόπουλος.        

*Τα προηγούμενα πρωταθλήματα είχαν φιλοξενηθεί στην Πτολεμαΐδα, στο Ναύπλιο και στις Σέρρες. Οι πάντες ελπίζουν πως τη Χαλκίδα θα διαδεχθεί του χρόνου η Ρόδος.

*Το πρωτάθλημα 5Χ5 των εφοριακών, που αναγεννήθηκε φέτος, αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα σε εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα. Διοργανώνεται δε με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Τμήματος της Ομοσπονδίας Εφοριακών.

*Τους αγώνες στήριξαν με τη συμμετοχή τους οι διαιτητές της ΕΠΣ Εύβοιας. Μάλιστα, ένα από τα παιχνίδια του τουρνουά διηύθυνε ο καθηγητής διαιτησίας της ΦΙΦΑ, Περικλής Βασιλάκης.