Προθέρμανση του Ιππότη για την Α’ Εθνική…

Μέσα σε μια οκταετία περίπου ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «Ιππότης» κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του πανελλαδικά, δουλεύοντας σωστά το αναπτυξιακό του πλάνο.

Πολλά παιδιά από το νησί κι όχι μόνο στην πόλη, ξεκίνησαν να ασχολούνται επιτυχώς με το σκάκι, κι αυτό αποδεικνύει ούτως ή άλλως η εξαιρετική τους παρουσία στα πανελλήνια και τα μαθητικά πρωταθλήματα κάθε χρόνο.

Μετά το θρίαμβο στην Αντίπαρο και τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, ο Ιππότης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Α’ Εθνικής που θα διεξαχθεί στο Ρίο της Αχαΐας από 3 έως 8 Ιουλίου. Η αποστολή και μόνο είναι κάτι σημαντικό και συνάμα δύσκολο για έναν όμιλο από νησί λαμβάνοντας υπόψη, πέραν της διαμονής εκεί, και της μετακίνησης.

Στόχος του ομίλου είναι μια καλή θέση στην τελική φάση σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές, αν και το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Πριν από μερικές μέρες ο Ιππότης στην έδρα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου ως φιλοξενούμενος συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά με μια νεανική αποστολή, περισσότερο για την εμπειρία, γι’ αυτό περνάει σε δεύτερη μέρα το σκορ 3,5-0,5 με το οποίο και ηττήθηκε από μια σαφώς ανώτερη αγωνιστικά ομάδα.

Αύριο αλλά και στις 10 Ιουνίου θα γίνουν οι αγώνες ενταγμένοι στο τελευταίο Grand Prix του ομίλου στη Ρόδο κι από κει και πέρα είναι προγραμματισμένες κι άλλες συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο, απλώς και μόνο για να μπορέσουν οι νεαροί σκακιστές να… προθερμανθούν πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σημαντική συμβολή στη φετινή συμμετοχή στους αγώνες του Ρίο αλλά και σ’ αυτούς του προηγήθηκαν στο Περιστέρι είχε το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, που έδειξε αληθινό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και η διοίκηση τον ευχαριστεί.

Στο νέο προγραμματισμό του Ιππότη είναι να συνεχιστεί όπως πρέπει η αναπτυξιακή κίνησή του στη Ρόδο αλλά και να βρεθούν τρόποι ώστε ο σύλλογος να μπορεί να καλύπτει τα έξοδά του για τις μετακινήσεις σε αγώνες υψηλού επιπέδου.