Πέντε πράγματα για να μυρίζεις όμορφα συνεχώς!

Η όσφρηση είναι μία από τις βασικές αισθήσεις και η μυρωδιά παίζει πολύ σημα-ντικό ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Συχνά ταυτίζουμε μυρωδιές με ανθρώπους, αναμνήσεις, εμπειρίες, περιόδους, καλές ή άσχημες καταστάσεις.

Αυτό που επιζητούμε όμως όλοι είναι να έχουμε μια ευχάριστη οσμή και υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που μυρίζουν όμορφα συνεχώς και αναρωτιόμαστε πώς μπορούν και το πετυχαίνουν.

Οι κολόνιες δεν αρκούν πάντα για να έχουμε μια ωραία μυρωδιά και ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει και ο ιδρώτας αυξάνεται συνεχώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας.

Ακολουθώντας όμως μερικά tips στη ζωή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε την οσμή που βγαίνει από το σώμα μας και να νιώθουμε πάντα όμορφα και άνετα όσες ώρες και αν είμαστε έξω από το σπίτι.

Tips για να μυρίζουμε όμορφα!

Διατροφή
Όπως λέει και η παροιμία "είμαστε ό,τι τρώμε" και αυτό φυσικά έχει βάση καθώς οι τροφές που προσλαμβάνουμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη μυρωδιά που αποπνέει από το δέρμα μας.

Τα πολλά μπαχαρικά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπορούν να έχουν πολύ αρνητικές επιδράσεις στην οσμή του σώματός μας μέχρι και 48 ώρες μετά την κατανάλωσή τους, όπως επίσης επηρεάζουν και το πώς θα μυρίζει η κάθε κολόνια πάνω μας.

Αντίστοιχες επιπτώσεις μπορεί να έχει και το αλκοόλ. Μια καλή βάση για να λειτουργεί το δέρμα όπως πρέπει και να υποδέχεται τις κολόνιες είναι τα πολλά φρούτα και λαχανικά.

Κράτα το δέρμα σου ενυδατωμένο
Το νερό γνωρίζουμε πως έχει πολλές καλές ιδιότητες για το δέρμα μας και μία από αυτές είναι ότι το κρατάει ενυδατωμένο. Ένα δέρμα που είναι συνεχώς ενυδατωμένο εκπέμπει μόνο όμορφες οσμές και εκτός αυτού μπορεί να αποτελέσει την τέλεια βάση για οποιοδήποτε άρωμα.

Φρεσκάρισε τα ρούχα σου
Η φροντίδα των ρούχων είναι επίσης αρκετά σημα-ντική για το πώς μυρίζουμε. Ακόμα και μια μπλούζα που την έχουμε φορέσει μόνο μία φορά μπορεί να χρειάζεται φρεσκάρισμα. Όπως και το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εκτός από την απομάκρυνση των λεκέδων,  πρέπει να δίνουμε βάση και στη μυρωδιά, η οποία θα πρέπει να είναι διακριτική, αλλά να χαρίζει φρεσκάδα.

Συνδύασε τα προϊόντα
Όπως καλά γνωρίζουμε,  πρέπει να ψεκάζουμε την κολόνια σε συγκεκριμένα σημεία για να διαρκέσει περισσότερο, όπως στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά, ακόμα και πίσω από τα γόνατα. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και ο συνδυασμός προϊόντων. Για πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα και για να διατηρήσουμε για ώρα τη μυρωδιά από το άρωμά μας,  θα πρέπει να χρησιμοποιούμε και το αντίστοιχο shower gel και την κρέμα σώματος.

Διάλεξε τη σωστή κολόνια και ξαναψέκασε μέσα στη μέρα
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κολόνιες με διαφορετικά αρώματα και έλαια. Αν θέλεις ένα άρωμα που θα διαρκεί για ώρες,  τότε θα πρέπει να φύγεις από αυτά που έχουν ως βάση τα εσπεριδοειδή και τα λουλούδια και θα πρέπει να πας σε αυτά που έχουν μια πιο ξυλώδη βάση, ή με βάση τον καπνό ή την βανίλια.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό καλό θα ήταν να έχεις πάντα μαζί σου το άρωμά σου και να ψεκάζεις ξανά μέσα στην διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: www.ediva.gr