Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο η Γ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

Η 1η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρόδο με επιτυχία.

Η Γενική συνέλευση έγινε στο ξενοδοχείο Ρόδος Πάλλας και σε αυτήν παρευρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θωμάς Σωτρίλλης και Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Ιωάννης Πάππου, οι Διευθυντές της Α’ αλλά και Β΄Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου κ.κ. Γιώργος Γεωργακάκος και Κώστας Κοκορόσκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Βασίλης Βράντζας, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Γιώργος Πόκκιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ηλίας Τσαπούρας, ο Πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κα. Ερμίνα Μπότσαρη κ.α.

 

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου κ. Ευθύμιος Καλαμάτας,  έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που έχει επιτευχθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λέγοντας μεταξύ άλλων:

• «Μεγαλώσαμε την δύναμή μας των μελών μας κατά 3 φορές με εγγραφές ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
• Μας άκουσε η Αθήνα και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ αλλά και όλες οι άλλες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις.

• Έχουμε πλέον λόγο, θέσεις, φωνή και άποψη. Και τα εκφράζουμε όλα αυτά χωρίς φόβο και πάθος αφού πρώτα σιγουρευτούμε ότι εκπροσωπούν το ΔΙΚΑΙΟ και συμβάλλουν στον αγώνα.

• Δημιουργήσαμε το Έμβλημα των Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου το οποίο δεν υπήρχε, σε όλα τα χρόνια της μακρόχρονης ιστορίας της Ενώσεώς μας.

• Ανεβαίνουμε πάντα στην Αθήνα για τα Δικαιώματα των Αστυνομικών.
• Συμμετέχουμε σε όλα τα Συνέδρια, σε όλες τις δραστηριότητες και τις δράσεις της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ Ομοσπονδίας.

• Τον περασμένο Φεβρουάριο προβήκαμε στην Ενοποίηση-Αδελφοποίηση με την μεγαλύτερη Ένωση της Ελλάδας την ΈΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ η οποία αριθμεί περισσότερα από 2.500 μέλη.

• Προσπαθούμε να ενώσουμε ουσιαστικά όλο το Αιγαίο αλλά έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό.

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ
• Το τίμημα της νησιωτικότητας και της μετάβασης των αστυνομικών στα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων το πληρώνει η Ένωσή μας αλλά και η Αστυνομία γενικότερα με πάρα πολύ σκληρό τρόπο.

• Οι ακτοπλοϊκές αποστάσεις και τα ακριβά εισιτήρια στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν μέγιστο πρόβλημα το οποίο εμποδίζει την Υπηρεσιακή και την θεσμική επικοινωνία μας με όλους του συναδέλφους αστυνομικούς.

Ο κ. Καλαμάτας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους εκείνους (φορείς, επαγγελματίες, πολίτες) που στήριξαν τις μέχρι σήμερα δράσεις της Ένωσης, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα να στηρίξει « τη δύναμη του Αιγαίου».

«Θέλουμε να αντιληφθούν άπαντες ότι όλοι εμείς οι Αξιωματικοί του Νοτίου Αιγαίου και δεν είμαστε ¨ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ¨, όπως ενδεχομένως πολλοί να πιστεύουν στην Αθήνα λόγω της θάλασσας και της ομορφιάς των Νησιών μας.

 


Αντίθετα κρατάμε ¨Θερμοπύλες Αιγαίου¨. Έχουμε προβλήματα, έχουμε Μεταναστευτικό που το χειριστήκαμε αξιόπιστα το 2015, έχουμε τα γνωστά προβλήματα της νησιωτικότητας, της σύνδεσης και της επικοινωνίας των Διευθύνσεων και των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Εμείς θα προσπαθήσουμε κ. Πρόεδρε, όμως βάλτε πλάτη κι εσείς ως Κεντρική Ομοσπονδία.
Να κάνουμε την Αθήνα και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τα μικρότερα Νησιά του Αιγαίου, να δούμε μαζί όλες τις μικρές και μεγάλες Υπηρεσίες μία προς μία μαζί με τους Διευθυντές και τους Διοικητές τους.

Να έρθουμε σε επικοινωνία με τις Ακτοπλοϊκές Εταιρείες,  για να πετύχουμε μια καλύτερη έστω τιμή για τις Υπηρεσιακές μετακινήσεις  με τα πλοία, όπως έχουμε πετύχει στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ηπειρωτικής Ελλάδας με τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Μετρό, τρένο κ.λ.π.».

Τέλος,  ο κ. Καλαμάτας ζήτησε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το Πανελλήνιο συνέδριο της Ομοσπονδία σας για το έτος 2018 να γίνει στη Ρόδο.

Η αδελφοποίηση
Δηλώσεις με αφορμή την παρουσία του στη Ρόδο για την 1η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κ. Βασίλης Βράντζας τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για πρόσκληση να αδελφοποιηθουν οι δύο ενώσεις και να αναπτύξουν στενή συνεργασία στα πλαίσια των συνδικαλιστικών μας δράσεων. Κυρίως ως προς το θέμα του μεταναστευτικού προσφυγικού όπου πάρα πολλοί συνάδελφοι μας της Αττικής υπηρετούν με αποσπάσεις στα ακριτικά νησιά με αποτέλεσμα η απόσταση που μας χωρίζει από το κέντρο των Αθηνών να δημιουργεί προβλήματα ως προς την συμπαράσταση που θέλουμε να έχουμε προς αυτούς.

Ως εκ τούτου με την αδελφοποίηση επιτύχαμε «τα μάτια μας και τα αυτιά μας» να βρίσκονται κοντά στους συναδέλφους που υπηρετούν εδώ.

Εκτός βέβαια όλων των άλλων δράσεων που στόχο έχουν το γενικότερο κοινό συμφέρον και των συναδέλφων αλλά και του κοινωνικού συνόλου που υπηρετούμε όλοι μας».

«Λειτουργούσε μόνο στα χαρτιά»
Την ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στους δημοσιογράφους και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας,  ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αν και λειτουργεί σχεδόν 20 χρόνια η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου,  είναι η πρώτη φορά που αποτολμάτε μία γενική συνέλευση και εμείς από τη πρώτη στιγμή είχαμε στηρίξει το νέο πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. στη προσπάθεια τους αυτή να δώσει οντότητα και υπόσταση στην ένωση η οποία μέχρι τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση λειτουργούσε σχεδόν μόνο στα χαρτιά. Για αυτό και εμείς είμαστε σήμερα εδώ στη συνέλευση να δούμε τους συναδέλφους μας και να ακούσουμε τα προβλήματα τους».