Δεν θα δημιουργηθεί η Pre League των ανδρών

Στην Α2 βόλεϊ ανδρών θα αγωνίζεται εκτός απροόπτου και τη νέα περίοδο το «Ροδίων Άθλησις» καθώς σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, δεν θα δημιουργηθεί η Pre League, αφού δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών (12). Αντίθετα η αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών θα δημιουργηθεί καθώς δήλωσαν 12 ομάδες συμμετοχή.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προθεσμίας που αφορούσε τη δήλωση συμμετοχής για τη δημιουργία της Pre League Ανδρών και Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 η ΕΟΠΕ ανακοινώνει τα εξής: 

Όσον αφορά την Pre League Ανδρών, δήλωσαν συμμετοχή 10 ομάδες και δεδομένου ότι το όριο για την συγκρότηση της κατηγορίας ήταν 12 ομάδες, η κατηγορία δεν θα δημιουργηθεί. 

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή ήταν οι εξής: ΑΟ Παλλήνη, Πήγασος Πολίχνης, Ροδίων Άθλησις, ΟΦΗ, ΑΜΣ Νέστωρ, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΓΣ Απόλλων, ΕΑ Πατρών, ΧΑΝΘ, ΑΣ Άρης. 

Αντιθέτως δεν δήλωσαν συμμετοχή οι: ΑΠΣ Κύζικος, ΑΟ Ορεστιάδας, ΑΕΚ Αθηνών, ΑΟ Σερρών, ΑΣ Ελπίς, ΑΣ Μακεδονικός. 

Στην Pre League γυναικών δήλωσαν συμμετοχή 12 ομάδες και έτσι την επόμενη σεζόν στη νέα κατηγορία θα αγωνιστούν οι: ΑΣΠ Θέτις, ΑΕΚ Αθηνών, ΧΑΝΘ, ΑΟ Ηλυσιακός, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟ Λαμίας 2013, ΦΟ Βριλησσίων, ΓΣ Πανιώνιος, ΑΣΠ Απόλλων, Ζηρίνειος ΑΟΝ, ΓΣ Μεσσαράς, ΑΟ Αιγάλεω. 

Αντιθέτως δεν δήλωσαν συμμετοχή οι: ΑΣ Ελπίς, ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης, ΑΣΚ Λαγκαδά, ΑΣ Ασκληπιός, ΜΑΣ Νέα Γενεά, ΕΟ Σταυρούπολης».

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟ «ΡΟΔΙΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ

Στο μεταξύ οι δέκα ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην υπό σύσταση κατηγορία, δεν θέλουν να αφήσουν να περάσει έτσι αυτή η απόφαση της ΕΟΠΕ. Βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους, προκειμένου να βρεθούν ακόμα δύο σύλλογοι από την προκήρυξη, που να συμπληρώσουν το αριθμητικό όριο των ομάδων.

Το «Ροδίων Αθλησις» είναι έτοιμο να καταθέσει πρόταση, είτε με την σύμπραξη και άλλων ομάδων, είτε να πιέσει την ΕΟΠΕ να διεξαγάγει το πρωτάθλημα με δέκα ομάδες, αυτές δηλαδή που δήλωσαν συμμετοχή στην pre league.

Η Διοίκηση του «Ροδίων» επιμένει να γίνει με δέκα ομάδες το πρωτάθλημα, καθώς και σε αυτή την κατάσταση θα είναι ανταγωνιστικό. Ουσιαστικά ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία από την ΕΟΠΕ με την πρότασή του, που αν δεν γίνει δεκτή θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων, να αγωνισθεί στην Α2 με διαφορετικές πλέον προϋποθέσεις.

Πάντως είτε στην μια περίπτωση αυτή της pre league, είτε στην περίπτωση της Α2 ο σχεδιασμός είναι ο ίδιος.