Σταθερή η μείωση των εισιτηρίων στο Βενετόκλειο

Τα τελευταία χρόνια γίνεται διαρκώς λόγος από τον ΕΣΑΚΕ για αύξηση των εισιτηρίων κάθε σεζόν, με το ρεκόρ πενταετίας να γίνεται ρεκόρ εξαετίας, μετά επταετίας και πάει λέγοντας.

Στο σύνολο των 14 ομάδων αυτό ίσως και να αποτελεί την ικανοποιητική πραγματικότητα, όμως μεμονωμένα παρατηρείται μείωση αντί για αύξηση. Όπως, δηλαδή, στην περίπτωση του Κολοσσού H Hotels.

Στα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, η ομάδα της Ρόδου «έκοψε» στην κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος λίγο παραπάνω από δέκα χιλιάδες εισιτήρια που σε μέσο όρο μεταφράζονται σε 782 θεατές ανά αγώνα. Αν, μάλιστα, δεν είχαν σημειωθεί και τα sold out στις αναμετρήσεις με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο μέσος όρος θα ήταν χαμηλότερος. 

Συγκριτικά με τα στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τον ΕΣΑΚΕ τις προηγούμενες σεζόν, παρατηρείται μείωση σχεδόν εκατό εισιτηρίων σε κάθε παιχνίδι των «θαλασσί». Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-14, ο Κολοσσός «έκοψε» 10.526 εισιτήρια σε δώδεκα αγώνες (είχε κι ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών) δηλαδή 877 μέσο όρο ενώ τη σεζόν 2014-15 είχε ξεπεράσει τα έντεκα χιλιάδες σε δεκατρείς αναμετρήσεις (872 μ.ο.).

Η φετινή συγκομιδή είναι οριακά καλύτερη από τη σεζόν 2012-13 όταν ο μέσος όρος εισιτηρίων ήταν 751.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως μάζεψε περισσότερο κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια του απ’ ό,τι το Ρέθυμνο που βγήκε έκτο στη βαθμολογία αλλά και την επίσης νησιωτική Δόξα Λευκάδας (αν και τα δικά της εισιτήρια ήταν πολύ πιο «τσουχτερά»). Από τις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες, τον Κολοσσό ξεπέρασαν σε εισιτήρια ο νεοφώτιστος Προμηθέας, ο Απόλλων Πάτρας και ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι Παναθηναϊκός και Άρης έδωσαν «μάχη» για την πρωτιά στα εισιτήρια, με τους «πράσινους» να «κόβουν» 3.154 μέσο όρο και τους Θεσσαλονικείς 3.074 ανά παιχνίδι.