Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με Συλλόγους Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τη στέγαση στο Παλαιό Νοσοκομείο

Συνάντηση με φορείς, σωματεία, και συλλόγους που δραστηριοποιούνται μη κερδοσκοπικά στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης είχε σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου. Σάββα Διακοσταματίου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κο. Ευγένιου Κορναρόπουλου.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι από το ΚΕΚ Γεννηματάς, τον Ερυθρό Σταυρό, τη ΧΕΝ Ρόδου, το Σύνδεσμο Αγάπης, την Ανάδοχη Αγκαλιά, τις Μαμάδες στη Ρόδο, και την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου.

Η συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή από τη Διοικήτρια της 2ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (ΔΥΠΕ) της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ρόδου για την παραχώρηση χρήσης προς το Δήμο του ακινήτου των πρώην εξωτερικών ιατρείων στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου για πέντε χρόνια, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των παραπάνω σωματείων που φιλοξενούνται στο χώρο αυτό.

 

 

Ο κος. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για την προγραμματική σύμβαση, ενώ συζητήθηκαν λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της δομής υπό την ευθύνη του Δήμου. Άλλωστε σε τμήμα του Παλαιού Νοσοκομείου, λειτουργεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας, τα οποία έχουν αναλάβει το συντονισμό ενός Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης 62 φορέων και συλλόγων.

Βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι στο πλαίσιο αυτής της προγραμματικής σύμβασης, να στηρίξει τους συλλόγους που θα στεγαστούν στη δομή αυτή δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες με θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό.