Μιχάλης Κόκκινος: «Το άγαλμα του μετανάστη είναι η Ελληνική ψυχή της ομογένειας του Μόντρεαλ»

Της Σοφίας Λαλιωτίτη στο greekpost.ca

Τα συγχαρητήρια του σε όσους έλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αγάλματος του Έλληνα μετανάστη στο Μόντρεαλ, δίνει με μήνυμά του, μέσω του GREEKPOST.CA, o Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος, επισημαίνοντας ότι ενέργειες όπως αυτή, καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η Ελλάδα είναι βαθιά ριζωμένη στις ψυχές των Ελλήνων της ομογένειας.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Κόκκινου προς την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ, έχει ως εξής:

“Για μας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού χρέος μας και ευθύνη μας είναι η δημιουργία γεφυρών μεταξύ της χώρας και των Ελλήνων της διασποράς.

Ενέργειες σαν κι αυτή, που σηματοδοτούν μιά τιμή στις χώρες υποδοχής σε εκείνουσ που πρωτοπορούν που έφυγαν από την πατρίδα σε ώρες δύσκολες, όχι μόνο δεν έχασαν τον πατριωτισμό τους αλλά διατήρησαν το φρόνιμά τους ψηλά και κρατούν  ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις βαθιά ριζωμένες στη ελληνική ψυχή τους.

Αξίες που δεν τις κράτησαν μόνο γι’αυτούς, αλλά τις διέσπειραν στο φίλο τους, το γείτονα, τον συνάδελφο και ξεκίνησαν αρχικά από σκληρή και δύσκολη εργασία συχνά απάνθρωπη και κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικά πράγματα για να περάσουν το αθάνατο μήνυμα του ελληνικού πολιτισμού που σήμερα είναι τόσο επίκαιρο, το μήνυμα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Σήμερα γίνονται σημεία αναφοράς από μιά χώρα σύμμαχο-φίλη, όπως είναι ο Καναδάς που τους υποδέχθηκε και τους έκανε κομμάτι του δικού του πολιτισμού και τους τιμά ακριβώς γι αυτά τα στοιχεία που μετέγγισαν στον πολιτισμό του μέσα από αυτό το άγαλμα-τιμή για τον Έλληνα μετανάστη και το ελληνικό έθνος, τιμή για την πατρίδα για την ελληνικη ιδέα.

Συγχαρητήρια σε όσους πήραν αυτή την πρωτοβουλία, μας έκαναν υπερήφανους.”