Το φυτώριο δίπλα  στους μαθητές της Τήλου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972  για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα , ο Δήμος Τήλου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος  εστιάζοντας στον σημαντικότερο πλούτο του που είναι τα παιδιά!

  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλοντας σ’ αυτήν την τόσο σπουδαία δράση έστειλε φυτά από το Φυτώριό της προκειμένου να μοιραστούν στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Τήλου!

Η Δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη χθες το πρωί μίλησε στα παιδιά για την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τους έδωσε τα φυτά προτρέποντάς τα να τα υιοθετήσουν και να φτιάξουν τον δικό τους Κήπο.

Από την Τήλο που σύντομα θα είναι το «Πρώτο νησί της Μεσογείου»  ενεργειακά αυτόνομο από ΑΠΕ χάρις στο καινοτόμο έργο TILOS, το νησί που το 1999 πήρε το βραβείο «ΒΥΡΩΝ ΑΝΤΥΠΑΣ» από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης,  το νησί που πήρε το βραβείο EURONATUR από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό το 2009, το νησί που εδώ και τριάντα (30) χρόνια έχει απαγορεύσει το κυνήγι, το νησί που πρωτοπορεί και το αποδεικνύει, oι μικροί μαθητές  του, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα.
«Προστατέψτε το Περιβάλλον γιατί αυτό είναι το Σπίτι μας.»