Οριστικοποιείται το πρόγραμμα για το ράλι παλαιών αυτοκινήτων

Εντός των ημερών θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα διεξαγωγής του 2ου κλασικού ράλι αυτοκινήτων Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στο νησί μας και διοργανώνεται από το σύλλογο ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την περιφέρεια και το δήμο.

Το ράλι θα διοργανωθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με σημείο εκκίνησης το χώρο μπροστά από την περιφέρεια σε μία διαδρομή που θα περιλαμβάνει όλο το νησί της Ρόδου και θα καταλήξει και πάλι στο ίδιο σημείο γύρω στις 6 το απόγευμα, όπου και θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Εκτιμάται ότι στο ράλι θα πάρουν μέρος περίπου 70 αυτοκίνητα ( μεταξύ των οποίων και αυτοκίνητα από το νησί μας). Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση αφορά στην ουσία την αναβίωση της regularity διαδρομής που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996 και αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού, η οποία και πάλι είχε καταλήξει στην πλατεία δημαρχείου.

Σημειώνεται ότι την 1η θέση της γενικής κατάταξης του 1ου ράλι Ρόδου κέρδισε ο Χρήστος Αποστολίδης με συνοδηγό τη Βάσω Κυριαζή με alfa romeo spider, τη δεύτερη θέση κατέλαβε το πλήρωμα Γιώργου-Σοφίας Ζαλμά με Austin cooper S και την Τρίτη θέση οι Γιώργος-Αλεξάνδρα Καραπαναγιώτη με Alfa Romeo Spider 1300J.

Στον αγώνα συμμετείχαν πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Αντώνης Τζεν με το Saab 96 sport, με το οποίο είχε λάβει μέρος στο ράλι του Μόντε Κάρλο, στο ράλι Ακρόπολις της δεκαετίας του ’60 αλλά και στο σιρκουί της Ρόδου, ο Στρατισίνο με alfa romeo spider κ.α.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2ο κλασσικό ράλι Ρόδου, θα πάρουν μέρος οχήματα που κατασκευάστηκαν μέχρι την 31/1/1987, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος του αγώνα και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Για τη διοργάνωση του ράλι, που θα ενταχθεί στις δράσεις για την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, θα επισκεφτεί και πάλι το νησί μας μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας οχημάτων εποχής και του συλλόγου ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου Αντώνης Θεοχάρης, ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της περιφέρειας και του δήμου.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Θεοχάρης σκοπός του συλλόγου, είναι να αναδειχτεί το νησί με την αναβίωση του γεγονότος μετά από 21 χρόνια και για το λόγο αυτό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη στην προσπάθεια.

Ο αγώνας της Κυριακής 25 Ιουνίου δεν θα είναι το μόνο γεγονός που θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι των οχημάτων εποχής. Την προηγούμενη μέρα δηλαδή το Σάββατο από 6 έως 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων πίσω από την περιφέρεια.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα ιστορικά αυτοκίνητα που θα κάνουν το γύρο του νησιού αναπτύσσοντας ταχύτητες με βάση τον ΚΟΚ καθώς δεν θα γίνουν αγώνες ταχύτητας ενώ η πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία και σε όσους από τα πληρώματα το επιθυμούν να συνδυάσουν το γεγονός με διακοπές στη Ρόδο.