Μεγάλο Παιδιατρικό Συνέδριο  στο ξενοδοχείο Κυπριώτης

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία διοργανώνει το 55ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, στις 2-4 Ιουνίου 2017, στην Κω, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Kipriotis».

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1931 με στόχο την προαγωγή της Παιδιατρικής επιστήμης, την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των παιδιάτρων της χώρας μας, όπως επίσης και την ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, με την παροχή σωστών κατευθύνσεων για τη σωστή ανατροφή τους.

Η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:00 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Kipriotis – Αίθουσα Hippocrates, όπου την εναρκτήρια διάλεξη του συνεδρίου με θέμα “Παιδί και Παιδίατρος στην Ελλάδα της Κρίσης” θα απευθύνει ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής-συγγραφέας κ. Νίκος Σιδέρης.

Το συνέδριο είναι επιστημονικό και απευθύνεται σε παιδιάτρους, ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτές. Τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 παιδίατροι από όλες τις υπο-ειδικότητες της παιδιατρικής, ερευνητές, ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φοιτητές και ακαδημαϊκοί.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου χαρακτηρίζεται από μια ευρεία θεματολογία, με παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών, επίκαιρων θεμάτων και στρογγυλών τραπεζιών, ενώ οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επιφανών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης ιδεών και εμπειριών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου είναι θέματα αναπτυξιακής παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής, διαταραχές ύπνου στα παιδιά, τα νευρολογικά προβλήματα των νεογνών, η σιδηροπενική αναιμία και η βιταμίνη D, οι σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι, τα συμπληρώματα διατροφής και πολλά άλλα.

Τέλος, το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για την παρουσίαση του ερευνητικού έργου των συμμετεχόντων στον τομέα της Παιδιατρικής μέσω της παρουσίασης εργασιών ως ελεύθερες ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Στην ίδια κατεύθυνση, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με σκοπό να ενισχύσει την έρευνα και την υποβολή εργασιών θα απονείμει όπως κάθε χρόνο 3 βραβεία προς τιμήν των Καθηγητών Χωρέμη, Δοξιάδη και Ματσανιώτη που έβαλαν τα θεμέλια της Παιδιατρικής στη χώρα μας.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου www.ped-congress.gr/schedule.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου, Everest Travel & Congresses, υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Ράντου (email: mrantou@everesttravel.gr).