Στην Κω θα μεταβεί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Φλεβάρης για το ζήτημα καλύτερης λειτουργίας ελαιοτριβείων

Την Κω θα επισκεφτεί μέσα στον Ιούνιο ο αντιπεριφερειάρχης φυσικών πόρων χωροταξίας και περιβάλλοντος Γιάννης Φλεβάρης για να ασχοληθεί με το θέμα της νόμιμης λειτουργίας των ελαιοτριβείων στο νησί.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλεβάρης θα βρίσκεται στην Κω στις 19 και 20 του μήνα και θα έχει συναντήσεις τόσο με το δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση όσο και με τον έπαρχο Γιώργο Χαλκιδιό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων στο νησί.

Μάλιστα όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης υπάρχει ενδιαφέρον από τους ελαιοτριβείς στο νησί για να αποκτήσουν τη νόμιμη άδεια που προβλέπει ο νόμος και για το λόγο αυτό θα ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι με την πρόσφατη ΚΥΑ δίνεται ακόμα κάποιο περιθώριο για να οργανωθούν οι ιδιοκτήτες και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά ώστε να πάρουν την άδεια λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να δώσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, τις περισσότερες άδειες λειτουργίας ελαιοτριβείων πανελλαδικά.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχουμε μία καλή ελαιοκομική περίοδο και ως εκ τούτου αυτό είναι και προς όφελος των ελαιοτριβείων.