Τήλος: αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο

Αίτημα κατέθεσε ο Δήμος Τήλου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την εξυπηρέτηση του νησιού με την ενεργοποίηση της Τοπικής Ακτοπλοϊκής Γραμμής Τήλος -Ρόδος.

Συγκεκριμένα ζητείται η γραμμή να κάνει τα δρομολόγια  Τήλο –Ρόδο και επιστροφή με 3 δρομολόγια την εβδομάδα  και Τήλο-Σύμη –Ρόδο και επιστροφή με 2 δρομολόγια την εβδομάδα.

Επίσης, ζητούνται τα εξής:

- Προσόντα πλοίου (Ε/Γ-ΟΓ) με ελάχιστη μεταφορική ικανότητα επιβατών 100χειμώνα /180  θέρος, ολικό μήκος άνω των 40μ. χώρος να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 80 τ.μ. για φόρτωση οχημάτων ή εμπορευμάτων.

- Σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών ή απόρριψης αυτών, πλοίο Ε/Γ μεταφορικής  ικανότητας 80 χειμώνα / 180 θέρος και ολικό μήκος το ελάχιστο 30 μέτρα

- Τέλος σε περίπτωση που δεν βρεθεί πλοίο με τα παραπάνω προσόντα, να δοθεί η δυνατότητα  εξυπηρέτησης του νησιού με την Κάμειρο Σκάλα Ρόδου με 5 δρομολόγια την εβδομάδα και με πλοίο που να τηρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού συμφωνούν πως πρέπει να δοθεί λύση και να δρομολογηθεί πλοίο στην Τοπική Γραμμή Τήλος-Ρόδος γιατί τα δύο 2 τελευταία χρόνια που η Τήλος εξυπηρετείται μόνο 4 φορές την εβδομάδα από τα πλοία της γραμμής, οι ζημιές που καταγράφονται στην τουριστική κίνηση ξεπερνούν το 50% αλλά και η καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων είναι πλέον πολύ πιο δύσκολη αφού η πρόσβασή τους στο διοικητικό, οικονομικό κέντρο αλλά και στις δομές υγείας κέντρο τους που είναι η Ρόδος είναι πλέον ένας Γολγοθάς.