Παράνομη διακίνηση  μεταλλικών αντικειμένων

Μεγάλη επιχείρηση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 Μαΐου με 1η Ιουνίου, με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της κλοπής και παράνομης διακίνησης μεταλλικών αντικειμένων στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, τις παραπάνω ημέρες, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι  σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με αντικείμενο τη λειτουργία επιχειρήσεων scrap και  την κυκλοφορία οχημάτων που χρησιμοποιούνται στη μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, συνολικά  πραγματοποιήθηκαν 114 έλεγχοι ενώ συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά:
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, το χρονικό διάστημα από πρωινές ώρες της 30.06.2017 έως απογευματινές ώρες της 01.06.2017 οργάνωσε στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές υλοποιήθηκαν στη βάση εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησης μεταλλικών αντικειμένων.
Ειδικότερα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι σε επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) και έλεγχοι σε οχήματα που μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων αποτελούμενα από αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων. Επίσης, σε αυτά τα κλιμάκια συμμετείχαν στελέχη συναρμόδιων φορέων τοπικών Υπηρεσιών.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά (114) έλεγχοι από τους οποίους:  
(40) σε οχήματα
(25) σε άτομα
(14) σε επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις-καταστήματα

Συνελήφθησαν:     Στην περιοχή της Α’ Δωδεκανήσου (5) αλλοδαποί από τους οποίους δυο υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ως προσωρινά υπεύθυνοι και εργαζόμενοι, σε επιχειρήσεις-μάντρες διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών που λειτουργούσαν χωρίς άδεια.
Βεβαιώθηκαν συνολικά (11) παραβάσεις από τις οποίες:
(3) για παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων «scrap» στην περιοχή της Α’ Δωδεκανήσου
(4) για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανονισμών περιοχές των Κυκλάδων και της Α’ Δωδεκανήσου
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμοδίους κατά τόπο Εισαγγελείς.