Στη Λάρισα ο στίβος των βετεράνων

Για τη μεγάλη συνάντηση των βετεράνων του στίβου στη Λάρισα ετοιμάζεται ο ΣΕΒΑΣ Κω «Φειδιππίδης» έχοντας ήδη τα μέλη του στα χέρια τους την προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ως γνωστόν, ο ΣΥΒΑΣ Λάρισας υπέβαλε αίτημα για τη διοργάνωση των 30ων Πανελληνίων Αγώνων Στίβου Βετεράνων Αθλητών προς την ΟΕΒΑΣ, και το ΔΣ της Ομοσπονδίας το ενέκρινε, αναθέτοντάς την ευθύνη της διοργάνωσης. Έτσι, αφού υπήρξε και η απαραίτητη άδεια από τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας, οι αγώνες προγραμματίστηκαν να γίνουν εκεί 1-2 Ιουλίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 17.00 και θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 8.00, ενώ την αγωνόδικο επιτροπή θα στελεχώσει ο ΣΚΚΑ Λάρισας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν από τους συλλόγους έως την 20η Ιουνίου ώστε να είναι έγκυρες, με τον Φειδιππίδη να αναμένεται, όπως κάθε χρόνο με μια δυνατή αποστολή.

Σημαντικά στοιχεία για τη διεξαγωγή των αγώνων:
ΗΛΙΚΙΕΣ
Ως γνωστόν οι μετέχοντες αθλητές-τριες χωρίζονται σε κατηγορίες ανά 5 έτη. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι αθλητές-τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε Συνδέσμους Βετεράνων και έχουν γεννηθεί έως 01/7/1982

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορίες είναι Α35,Α40,Α45,Α 50,Α 55,Α 60,Α 65,Α 70,Α 75,Α 80,Α 85,Α 90,Α 95, 100+ για τους Άνδρες,
και , Γ 35,Γ 40,Γ 45,Γ 50,Γ 55,Γ 60,Γ 65,Γ 70,Γ 75,Γ 80,Γ 85,Γ 90+ για τις γυναίκες. Η ηλικιακή κατηγορία ενός αθλητή καθορίζεται με βάση την ημερομηνία γέννησής του. Καθ 'όλη  τη διάρκεια οποιουδήποτε πρωταθλήματος, ο αθλητής θα  πρέπει να αγωνίζεται στην ηλικιακή κατηγορία στην οποία δικαιούται  και έχει τοποθετηθεί κατά την  πρώτη ημέρα των αγώνων  και σε καμία άλλη, με εξαίρεση  ό, τι επιτρέπεται από  ειδικούς κανόνες σύστασης των ομάδων και τις σκυταλοδρομίες.
Ο ανταγωνισμός θα πρέπει να διεξάγεται μόνο στις παραπάνω ηλικιακές ομάδες (WMA Εγχειρίδιο άρθρο 141)

Σημειώσεις:
Δύο ή περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ανδρών και γυναικών, μπορούν να ανταγωνιστούν μαζί υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να υπάρχουν χωριστά αποτελέσματα και βραβεία για κάθε ηλικιακή ομάδα ανδρών και γυναικών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ΣΕΒΑΣ μέλη της ΟΕΒΑΣ θα αποστείλουν τη Δήλωση Συμμετοχής, που υποβάλλεται συνημμένα σε μορφή Excel με την προκήρυξη των αγώνων, πληρώντας τις παρακάτω απαραίτητες προϋποθέσεις:
Ο κάθε αθλητής που θέλει να συμμετέχει στους συγκεκριμένους αγώνες, καταθέτει στον ΣΕΒΑΣ όπου ανήκει, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ότι έχει εξετασθεί από ιατρό και ότι αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη συμμετοχής του ως άτομο.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητή χωρίς να έχει εγγραφεί σε ΣΕΒΑΣ.
Οι ηλικίες και οι κατηγορίες (π.χ Α 35) είναι ευθύνη του κάθε ΣΕΒΑΣ ο οποίος έχει αντίγραφο της ταυτότητας του αθλητή-τριας. Σε περίπτωση ένστασης για την ηλικία, αποδεικνύεται αυτή, με την επίδειξη της ταυτότητας και φυσικά αν δεν υπάρχει, με Ληξιαρχική πράξη Γέννησης ή Διαβατήριο.(Παρακαλούνται οι αθλητές οπωσδήποτε να είναι εφοδιασμένοι με ένα από τα παραπάνω έγγραφα).

Η μετακίνηση διαμονή, διατροφή των μετεχόντων είναι ευθύνη των ιδίων των αθλητών μη αποκλειομένη η ομαδική μεταφορά μέσω συνδέσμων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχει ο κάθε αγωνιζόμενος έως δύο (2) αγωνίσματα.

Το κόστος συμμετοχής για το πρώτο αγώνισμα είναι 5 ευρώ, για το δεύτερο 3 ευρώ και 5 ευρώ για κάθε ομάδα σκυτάλοδρομίας (4Χ100 ή 4Χ400). Σημείωση: Η πληρωμή του παραβόλου των Σκυταλοδρομιών θα γίνεται επι τόπου από τον TEAM MANAGER ταυτόχρονα με την δήλωση των ονομάτων που θα συμμετέχουν στην σκυταλοδρομία (κατηγορία ανά δεκαετία)

Οι κατηγορίες για τους Άνδρες και τις γυναίκες για τα αγωνίσματα σκυταλοδρομιών είναι:
35-44,45-54,55-64,65-74 και 75+

Για τους συγκεκριμένους αγώνες να κοινοποιηθεί το όνομα του TEAM MANAGER κάθε ΣΕΒΑΣ, ο οποίος ή ο αναπληρωτής βοηθός του, θα έρχεται σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή και θα συμμετάσχει στην Τεχνική Σύσκεψη όπου θα παραδοθούν οι αριθμοί των αθλητών τους και που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διασκέψεων κάτω από τις κερκίδες, δίπλα στο Κυλικείο την 1/7/2017 και ώρα 15:00.

Η οργανωτική επιτροπή θα φροντίσει για την ύπαρξη όλων των οργάνων,(μέτρηση, ζύγιση αυτών),PHOTO FINISH, στους αγώνες, ώστε να εξασφαλισθεί σε περίπτωση ρεκόρ, η αναγνώρισή του.
Στους τρεις πρώτους νικητές του κάθε αγωνίσματος, της κάθε κατηγορίας, θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα. Οι απονομές των μεταλλίων και των διπλωμάτων θα γίνονται με την επίδειξη του αριθμού του αθλητή και ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα αποσταλούν ΕΩΣ την 20/6/2017 ΚΑΙ ώρα 23:59:59, πέραν της ημερομηνίας και καταλυτικής ώρας που αναφέρονται παραπάνω, καμία συμμετοχή δεν θα ληφθεί υπόψιν,(οι δηλώσεις συμμετοχής θα περάσουν στα πινάκια με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθούν στην συνέχεια νέες συμμετοχές), επίσης, η αποστολή των συμμετοχών θα γίνει συγκεντρωτικά από τους συλλόγους, με τον τρόπο που αναφέρεται στην Δήλωση Συμμετοχής, δεν θα ληφθεί υπόψιν καμία μεμονωμένη συμμετοχή, εκτός συνδέσμου.

Ο Φειδιππίδης αναμένεται πως θα έχει μια καλή αποστολή στη ΛάρισαΟ Φειδιππίδης αναμένεται πως θα έχει μια καλή αποστολή στη Λάρισα