Πανελλήνιες 2017: Καλή επιτυχία στους μαθητές από την Ένωση Γονέων Ρόδου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου, εκφράζοντας το σύνολο των γονιών, εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου που δίνουν αυτές τις μέρες την μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων, ξεπερνώντας εμπόδια και τρικλοποδιές όπως η διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν τις Πανελλαδικές. Είναι όλοι τους ΜΑΧΗΤΕΣ, ανεξαρτήτως βαθμού.

Είναι σημαντικό εμείς οι γονείς να πούμε στα παιδιά μας, καθαρά και ξάστερα, ότι:

ο αγώνας της ζωής δεν σταματά ποτέ και δεν καθορίζεται από μία μάχη μόνο και μάλιστα μια μάχη εν πολλοίς στημένη.
ο δρόμος για την μόρφωση είναι μακρύς και όμορφος, δεν ταυτίζεται με τη «διδακτέα ύλη», είναι όπλο για τους νέους ανθρώπους γι’ αυτό και τους την στερούν. Πρέπει να την  αναζητούν μέσα και έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σχολείου.

Τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές των μαθητών γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σύνολο των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έκοβε και έραβε την εκπαίδευση στα μέτρα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και την στρατηγική της ΕΕ, παρά τα εύηχα συνθήματα. Κάθε χρόνο οι αλλαγές ήταν πιο παλιές και από τις παλιές και ας τις επικοινωνούσαν ως «νέες», και αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και με κάθε μέτρο που έχουν προχωρήσει, ιδίως μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις μάχες, ευχόμαστε πρώτα από όλα δύναμη. Τους θυμίζουμε ότι αυτό που έχει αποτύχει είναι το εκπαιδευτικό και το συνολικότερο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Γι’ αυτό, πρώτο καθήκον μας είναι η ανατροπή της αδικίας που ζουν τα παιδιά μας ως μαθητές σήμερα, ως φοιτητές και εργαζόμενοι αύριο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Kαραπάνου Ειρήνη                                       Γεωργίου Χριστίνα