Παρασκευή και Σάββατο στη Ρόδο η υπουργός Τουρισμού

Διήμερη θα είναι εκτός απροόπτου η επίσκεψη της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Ρόδο που θα πραγματοποιηθεί όπως είναι γνωστό στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» η υπουργός θα φτάσει στη Ρόδο το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενη από στελέχη του υπουργείου και συνεργάτες της, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ο αριθμός των ατόμων που θα αποτελούν το κλιμάκιο συνοδείας της.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στην περιφέρεια όπου στις 10.30 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη τουριστικών φορέων με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κα Κουντουρά μετά το τέλος της σύσκεψης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στη Μεσαιωνική πόλη.

Την επόμενη μέρα σύμφωνα με πληροφορίες θα διοργανωθεί επίσκεψη στη Λίνδο, την πιο τουριστική περιοχή του νησιού μας, ενώ η υπουργός θα αναχωρήσει από τη Ρόδο το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Σύσκεψη στην Αθήνα
Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγεται στο υπουργείο τουρισμού υπό την προεδρεία της κα Κουντουρά, συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών και των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων στον τομέα του τουρισμού.

Θέμα της συνάντησης θα είναι η σύνδεση της εθνικής στρατηγικής με τις περιφερειακές στρατηγικές για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά για το 12μηνο τουρισμό που ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή μας, η οποία θα εκπροσωπηθεί από την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η κα Παπαβασιλείου θα παρουσιάσει τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η περιφέρεια σε συνεργασία με τη MarketingGreece, κάνοντας ειδική αναφορά στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί της Ρόδου.

Η συνάντηση εργασίας που θα ξεκινήσει το πρωί και θα λήξει αργά το απόγευμα, θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετήσεις από την Ευρυδίκη Κουρνέτα γενική γραμματέα τουρισμού, Αγγελική Χονδροματίδου διευθύντρια του γραφείου της υπουργού τουρισμού, και την Ελίνα Προύντζου προϊσταμένη του τμήματος τουριστικής πολιτικής, νομοθετικών ρυθμίσεων και μέτρων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των περιφερειών της χώρας θα παρουσιάσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κάθε μίας καθώς και τα ειδικά τουριστικά προϊόντα, τις δράσεις προβολής και τις αγορές στις οποίες στοχεύουν.

Θα ακολουθήσει ομιλία από την υπουργό Έλενα Κουντουρά και το γενικό γραμματέα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης Γεώργιο Τζιάλλα.