Προσπάθειες για να δικαιωθεί ο αγώνας των συμβασιούχων

Στις ενέργειες που γίνονται ώστε να δικαιωθεί ο αγώνας των συμβασιούχων στους Δήμους, και αυτόν της Ρόδου, αναφέρθηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κ. Τάκης Πότσος.

Καταρχήν, θέλησε να σχολιάσει ότι, από τη μια παρουσιάζεται μονίμως η αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτών των ανθρώπων για τη λύση προβλημάτων και ας τους βάζουν κάποιοι μπροστά την περίοδο του τουρισμού και από την άλλη άπαντες αποδέχονται την πολιτική που θα τους στείλει σπίτια τους.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έχει κατατεθεί από τις Επιτροπές αγώνα των συνταξιούχων απ’ όλη την Ελλάδα, με μπροστάρη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής του οποίου η πλειοψηφία είναι στις γραμμές του ΠΑΜΕ, πρόταση νόμου προς τα κόμματα της βουλής (σ.σ. πλην της Χρυσής Αυγής) που η ψήφισή  της ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα της ομηρίας αυτών των ανθρώπων και προχωράει στη μονιμοποίησή τους με βάση το δικαίωμά τους.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι έχουν γίνει συσκέψεις και στην περιοχή μας, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν έχει γίνει καμία αναφορά ούτε ανακοίνωση από το Σωματείο των εργαζομένων καθαριότητας, ούτε καν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του για τη στήριξή τους, αλλά ούτε και από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, σχολιάζοντας μάλιστα ότι αυτά τα ζητήματα έχουν περάσει…στο ντούκου.

Από την πλευρά τους, φρόντισαν να συγκεντρώσουν τον κόσμο, να δημιουργηθεί Επιτροπή αγώνα η οποία το Σαββάτο συντάχθηκε με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, και ευελπιστούν στη λύση του προβλήματος αυτού του κόσμου που «και ανάσα θα δώσει στις ανάγκες που υπάρχουν για την κάλυψη από πλευράς του Δήμου στο κομμάτι της καθαριότητας αλλά και πολύ περισσότερο θα απελευθερώσει από την ομηρία τους ανθρώπους αυτούς», κατέληξε ο κ. Πότσος.