Μετάλλια για τον Υγρό Στίβο Ρόδου

Με δύο μετάλλια και μια όγδοη θέση που συνοδεύτηκε με βελτίωση 12 λεπτών σε σχέση με την προηγούμενη επίδοση, ο Υγρός Στίβος Ρόδου γιόρτασε και αφιέρωσε στους Ευεργέτες του της Νέας Πισίνας τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων από 2 έως 4 Ιουνίου, αποδεικνύοντας το υψηλότατο επίπεδο που έχει φθάσει.

Ο  σύλλογος από τη Ρόδο κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας Γυναικών και στη 10η συνολικά στη Γενική ανάμεσα σε 25 συλλόγους από όλη την Ελλάδα με μόλις δύο αθλητές, συμμετέχοντας μάλιστα μόλις σε τρία αγωνίσματα, μια και  η τοποθέτηση του Πρωταθλήματος εν μέσω εξετάσεων Πανεπιστημίων, Λυκείων και Γυμνασίων, του στέρησε το δικαίωμα να «κατεβάσει» περισσότερους, και με συμμετοχή στα Ομαδικά να διεκδικήσει ακόμα καλύτερη θέση.


Έτσι, στη λίμνη Βεγορίτιδα όπου σημειώθηκε και πάλι ρεκόρ συμμετοχών (112) και ο ανταγωνισμός ήταν εντονότατος αφού βοηθήθηκε από την παρουσία αθλητών από Νότιο Αφρική και Βουλγαρία, «έσπασαν» καρδιές όταν στα ανδρικά κυρίως αγωνίσματα τα μετάλλια κρίθηκαν στο εκατοστό του δευτερολέπτου και στο Foto Finish.

Στα 10.000 μ. η Ευδοκία Κρητικού με μια σφιγμένη κούρσα αφού η ομάδα έφθασε στην τοποθεσία των αγώνων μόλις 12 ώρες πρίν  την εκκίνηση, λόγω εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο και στα Γυμνάσια, αρκετά καταβεβλημένη από αεροπορικό ταξίδι και τρίωρη οδική μετακίνηση, δεν απέφυγε κάποια τεχνικά λάθη και τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Κέλυ Αραούζου (11η στο Ρίο), με αρκετά καλή επίδοση, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Την επόμενη μέρα στα 5.000 μ. ο Κυριάκος Μαυράκης τα έδωσε όλα σε μια πολύ απαιτητική κούρσα και βελτιώνοντας κατά 12 ολόκληρα λεπτά την περυσινή του επίδοση στον ίδιο αγώνα κατετάγη όγδοος στην πιο ανταγωνιστική ίσως κατηγορία, όπου οι τρεις πρώτοι πέτυχαν χρόνους διεθνούς επιπέδου και ο 15χρονος αθλητής δεν είναι ακόμα έτοιμος γι’ αυτούς. Πάντως δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων μια και του αναγνωρίσθηκε η φανταστική του βελτίωση κατά 16% σε ένα μόλις χρόνο, που αποδεικνύει ότι σύντομα θα βρίσκεται στα μετάλλια.


Στη… δική της κούρσα των 5.000μ., η Ευδοκία Κρητικού κουβαλώντας την κούραση της προηγούμενης μέρας και ένα σφίξιμο στο δεξί πόδι, αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε, έκανε τον τέλειο τεχνικά  αγώνα και πλησιάζοντας τις επιδόσεις της τερμάτισε τρίτη , πίσω από Αραούζου και Απλάντη που δεν είχε όμως αγωνισθεί στα 10.000 μ. και έτσι ήταν σαφώς πιό  ξεκούραστη από τη Ροδίτισσα πρωταθλήτρια, η οποία αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη από το come back μετά από τρία χρόνια απουσίας και έτοιμη να διεκδικήσει διεθνείς διακρίσεις.
Σε όλα τα αγωνίσματα η προσέλευση του κόσμου ήταν θερμότατη και με έντονο χειροκρότημα δεν έπαυε να συνοδεύει τις προσπάθειες των κολυμβητών και κολυμβητριών.

Ο Υγρός Στίβος Ρόδου μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος από τη διοργάνωση και τις προσπάθειες των παιδιών που για άλλη μια φορά τόσο επάξια τον εκπροσώπησαν, ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο τους και να τους φέρει, όπως σημειώνεται σε σχετική του ανακοίνωση, στην κορυφή.