Άθλος από τον  Παπασταματάκη στη Ρουμανία

Μεγάλη ήταν ούτως ή άλλως η τιμή που έγινε στον Κυριάκο Παπασταματάκη να συμμετάσχει  με τη μικτή ομάδα Thessaloniki regional- VELOS BOTTECCHIA στον αγώνα αντοχής Tour of Bihor, που διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου στην περιοχή της Oradea, του ρουμανικού βορρά.

Με την κίνηση αυτή πλέον γίνεται εμφανές περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πως ο ποδηλάτης του Ροδήλιου είναι ανάμεσα στους κορυφαίους πανελληνίως και προτιμάται για τις μεγάλες αυτές διεθνείς συναντήσεις.

Μετά από δώδεκα ολόκληρες ώρες ταξίδι οδικώς, αναγκαστικά  για λόγους οικονομίας, και την ακινησία κατά τη διάρκειά του (ό, τι χειρότερο για κάθε ποδηλάτη), η αποστολή έφτασε στη Ρουμανία, ενώ την πρώτη μέρα όταν έγινε το αγώνισμα των 180χλμ. ο Ροδίτης ποδηλάτης κατέλαβε την 98η θέση.

Πολύ καλύτερος τη δεύτερη, ήταν 58ος στα 86χλμ. και 77ος στα 1,9 του χρονομέτρου.
 Την τελευταία μέρα των αγώνων έδωσε ό, τι καλύτερο μπορούσε και ήταν 35ος σε μια απόσταση 161χλμ.

Σημειώνεται πως στον αγώνα αυτόν έλαβαν μέρος κορυφαίες ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες στο σύνολο ποδηλάτες επιπέδου, όπως γίνεται άλλωστε ετησίως.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένας απαιτητικός αγώνας για τον Κυριάκο Παπασταματάκη σε μια περίοδο προετοιμασίας πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου θα δώσει δυναμικό παρών και θα διεκδικήσει άλλη μια διάκριση. Η συμμετοχή στον αγώνα της Ρουμανίας δείχνει παράλληλα ότι οι σύλλογοι κι εκτός Ρόδου αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο του Ροδήλιου.

Μαζί με τον Κυριάκο Παπασταματάκη στη Ρουμανία, βρέθηκαν με την ίδια ομάδα οι Γιάννης Κυριακίδης, Δημήτρης Σινάνης, Γιώργος Μπούγλας Βασίλης Τσοπούρογλου, Νίκος Ζέγκλης και Ζήσης Σούλιος. Την αποστολή συνόδευαν οι προπονητές Κώστας Γεωργιάδης και Δημήτρης Κουρμπέτης.

Ο Κυριάκος Παπασταματάκης (δεύτερος από δεξιά)  κατά την παρουσίαση της ομάδας στη ΡουμανίαΟ Κυριάκος Παπασταματάκης (δεύτερος από δεξιά) κατά την παρουσίαση της ομάδας στη Ρουμανία