Στην Κάσο ο Δημήτρης Γάκης για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 193η επέτειο του Ολοκαυτώματος της νήσου

Από την Κάσο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης που συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 193η επέτειο του Ολοκαυτώματος της ηρωϊκής νήσου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, δήλωσε:

«Στρέφουμε σήμερα το βλέμμα προς τα πίσω, για να θυμηθούμε την ηρωική θυσία των Κασιωτών το 1824, όταν σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική Επανάσταση, η Κάσος που είχε προσφέρει πολλά στον Αγώνα ως τότε, λόγω της στρατηγικής θέσης της αλλά και λόγω των ανυπότακτων και εμπειροπόλεμων κατοίκων της, θα καταστραφεί ολοσχερώς.

 

 

Το χρέος μας προς εκείνους, τους χιλιάδες νησιώτες και νησιώτισσες που θυσιάστηκαν, είναι το χρέος της μνήμης, που πρέπει να διατηρήσουμε άσβεστη. Όχι για μνησικακία ή για φτηνές ρητορείες αλλά με σκοπό ο σεβασμός προς εκείνους που χάθηκαν να μας θυμίζει ότι ο Αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια πολλές φορές είχε ακριβό τίμημα.

Είναι όμως Αγώνας που αξίζει να τον δίνει κανείς. Γιατί μόνο με επίπονες προσπάθειες μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, ειρηνικό και δημιουργικό, με ελευθερία και ανεξαρτησία. Σήμερα, το αίτημα αυτό είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Γι’ αυτό, τιμούμε τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος της Κάσου, οικοδομώντας έναν κόσμο καλύτερο για τις γενιές που ακολουθούν.

 

 

Με τη δική μας ανυποχώρητη θέληση για την κατίσχυση της λογικής απέναντι στη βία και της δικαιοσύνης απέναντι στην ισχύ. Στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα πανανθρώπινο».