Ο έμμετρος  «Μικρός Πρίγκιπας» παρουσιάστηκε στη Ρόδο

Η παρουσίαση της έμμετρης απόδοσης από την ποιήτρια Λίζα Κόντου του πολυδιαβασμένου και πολυαγαπημένου μυθιστορήματος «ο Μικρός Πρίγκιπας»  (εκδόσεις ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 2016) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Η Λίζα Κόντου είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. ως μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του και η παρουσία της στο Κέντρο ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. Η ίδια μίλησε με θερμά λόγια για τη σχέση της με τη Ρόδο, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και την έμπνευση που αντλεί από τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Για τον «Μικρό Πρίγκιπα», τα πολλά επίπεδα ανάγνωσής του αλλά και την ιδιαίτερη προσέγγιση της Λίζας Κόντου μέσα από τον έμμετρο λόγο μίλησε η Χάρις Κόντου, φιλόλογος και κόρη της ποιήτριας, με λόγια ζεστά και τρυφερά, αποκαλύπτοντας σε όσους γέμισαν την αίθουσα τη μοναδική σχέση μητέρας και κόρης.

Μέλη της παιδικής θεατρικής ομάδας «Ανέμη» της Μαρίας Μανιώτη, η Αργυρένια Ρούσσου και η Πόπη Νικολίτση  διάβασαν εξαιρετικά τα επιλεγμένα αποσπάσματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης  Χατζηδιάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Λίτσα Φτακλάκη, η Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Χαρά Κοσεγιάν και πολλοί μικροί και μεγάλοι που απόλαυσαν τη βραδιά.