Καμπάνια  για τη δωρεά βλαστοκυττάρων από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου

Με σύνθημα «Με τη Γέννηση του δικού σου παιδιού μπορείς να σώσεις ένα άλλο» καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη Δωρεά και φύλαξη Βλαστοκυττάρων (ομφαλοπλακουντιακού αίματος) στη Δημόσια Τράπεζα, ξεκινά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο κ. Μίκα Βασιλάκη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε χθες  το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου συνάντηση με την  κ. Βασιλάκη, παρουσία του προέδρου κ. Νικολάου και του αντιπροέδρου κ. Καλαθενού και τέθηκαν οι βασικοί άξονες, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο θέμα της ενημέρωσης των πολιτών στο μείζονος σημασίας αυτό κοινωνικό ζήτημα.

«Είναι τιμή για μένα που συμμετέχω σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, τον οποίο και θέλω να συγχαρώ για ακόμη μια φορά δημόσια για το μέγιστο κοινωνικό έργο που επιτελεί», δήλωσε η κ. Βασιλάκη μετά το πέρας της συνάντησης, υποσχόμενη ότι μέσω της επαγγελματικής της ιδιότητας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση της δωρεάς Βλαστοκυττάρων στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολάου, απευθυνόμενος προς όλους, όσοι πρόκειται να γίνουν νέοι γονείς ανέφερε χαρακτηριστικά: «η Δωρεά Βλαστοκυττάρων στη Δημόσια Τράπεζα είναι μια διαδικασία πολύ εύκολη, ανώδυνη  και ακίνδυνη για την μητέρα και το παιδί, η οποία δεν κοστίζει τίποτα, αντιθέτως μπορεί να σώσει τη ζωή συνανθρώπων μας που παλεύουν με κάποιες μορφές Καρκίνου».

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα αυτό.