Συμμετοχή του προέδρου του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικών επιτροπών

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Καθηγητής Ιωάννης Σεϊμένης συμμετείχε εχτές 8 Ιουνίου 2017, μετά από κοινή πρόσκληση των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών κ.κ. Αναστάσιου Κουράκη (Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής), Κωνσταντίνου Δουζίνα και Δημήτρη Σεβαστάκη στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα: «Ανοιχτός Διάλογος για την Ευρώπη: Προκλήσεις και προοπτικές για την δημοκρατία, τα δικαιώματα και την οικονομική πολιτική».

Στην κοινή συνεδρίαση συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και μίλησαν Βουλευτές όλων των Κομμάτων καθώς και Έλληνες και Ξένοι Ακαδημαϊκοί από την Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.

Στόχος της κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ήταν η διαμόρφωση ενός πλαισίου για την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την από κοινού διατύπωση προτάσεων.