Παρουσία «αστέρων»  το Patmos Revelation

Το “Patmos Revelation” συνεχίζει µε εντατικούς ρυθµούς την προετοιμασία του εν όψει της διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί µεταξύ 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου. Οι εγγραφές συνεχίζονται µε αµείωτο ενδιαφέρον, καθώς πλήθος αθλητών από διάφορα µέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού έχουν ήδη δηλώσει συµµετοχή.

Ο Δήµος Πάτµου σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Active Media έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισµού και να προσελκύσουν όσο περισσότερους τουρίστες για να συµµετάσχουν στη διοργάνωση και παράλληλα να γνωρίσουν µέρος της ιστορίας του νησιού.

Το πρόγραµµα της αθλητικής διοργάνωσης του “Patmos Revelation” περιλαµβάνει την Παρασκευή (30/6), στις 09:00 το πρωί, Kids’ Athletics από τον Παγκόσµιο πρωταθλητή και Ολυµπιονίκη, Περικλή Ιακωβάκη, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτµου.

Η δράση παιδαγωγικού περιεχοµένου αφορά στη γνωριµία των παιδιών µε τα αθλήµατα του στίβου, ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική οµάδα επιστηµόνων της IAAF (Παγκόσµια Οµοσπονδία Στίβου) και εφαρµόζεται και υλοποιείται επίσηµα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία µε το Υπουργείο Παιδείας.

Το Σάββατο (1/7), στις 11:00 το πρωί, θα πραγµατοποιηθεί κολύµβηση ανοιχτής θαλάσσης, στον κόλπο του Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυµβητές θα είναι αυτή του 1 µιλίου (1,6χλµ). Νωρίτερα πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει προθέρµανση µε την οµάδα της γυµνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη. Την ασφάλεια των αθλητών έχει αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol.

Την Κυριακή (2/7), διεξάγονται οι αγώνες τρεξίµατος 15 χλµ. (εκκίνηση 08:15πµ), η διαδροµή της οποίας περνάει από δύο µνηµεία παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της UNESCO (παραδοσιακός οικισµός Χώρας, Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως) και 5 χλµ. (εκκίνηση 09:00πµ), που έχουν ως αφετηρία την Σκάλα καθώς και του 1 χλµ. (εκκίνηση 10:55πµ) που θα πραγµατοποιηθεί στην παραλία για τα παιδιά.

Παρούσα στους αγώνες τρεξίµατος θα είναι και η Ράνια Ρεµπούλη. Η Ελληνίδα αθλήτρια αποτελεί µία από τις ανερχόµενες δροµείς, η οποία εκπροσώπησε τη χωρά µας στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ενώ το Δεκέµβριο του 2015 ήταν η 1η Ελληνίδα που τερµάτισε στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τέτοιες µεγάλες διοργανώσεις δε θα είχαν επιτυχία εάν δεν υπήρχε η υποστήριξη σηµαντικών χορηγών. Η «Βίκος» είναι µία από αυτές τις εταιρείες, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν µέρος, να ξεδιψάσουν µε το φυσικό µεταλλικό νερό «Βίκος» που συµβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισµού.

Για τη διευκόλυνση του κόσµου και την πιο άµεση µετάβαση του στο Νησί της Αποκάκάλυψης, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δροµολόγια µέσω της Blue Star Ferries, ώστε όσοι παραβρεθούν στο «Patmos Revelation» να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν µε την ασφάλεια και την άνεση της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας της επιβατηγού ναυτιλίας.

Με επιπλέον δροµολόγιο την Πέµπτη (29/6) στις 15:00, για την καλύτερη εξυπηρέτησή όλων, η Blue Star Ferries προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συµµετεχόντων-αθλητών, καθώς και έκπτωση 30% στους συνοδούς τους και στα οχήµατά τους σε όσους επισκεφτούν την διοργάνωση και το νησί από τις 26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα λάβει την υποστήριξη της Sixt rent a car, η οποία θα καλύψει µε το στόλο της, τις ανάγκες της διοργάνωσης σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αλλά και όλων των επισκεπτών. Η διοργάνωση έχει φροντίσει φυσικά και για τη διαµονή όσων συµµετάσχουν στο “Patmos Revelation” καθώς προσφέρονται ελκυστικά πακέτα µε αρκετά προνόµια. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων σε θέµατα δροµολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διαµονών η VitaNTravel, το επίσηµο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης, είναι επί ποδός ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση για αθλητές και συνοδούς.

Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΠΕΜΠΤΗ 29/06
09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από το Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, «ΠΑΤΜΙΟΝ»
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/06
09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου από το Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, «ΠΑΤΜΙΟΝ»
09:00-12:00 Kids’ Athletics από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Περικλή Ιακωβάκη, στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου Πάτμου
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 01/07 - Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης
09:00-21:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου για το τρέξιμο, από το Πνευματικό Κέντρο Πάτμου, «ΠΑΤΜΙΟΝ»
 Η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο του Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές θα είναι αυτή του 1 μιλίου (1,6χλμ).
 09:00-11:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου κολύμβησης από γραμματεία αγώνα, Κόλπος Γροίκου
10:45 Προθέρμανση με την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη                     
11:00 Εκκίνηση κολυμβητικής διαδρομής 1 μιλίου (1,6χλμ)
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 02/07 - Τρέξιμο
15χλμ: Αφετηρία από τη Σκάλα – κατεύθυνση προς Νετιά – επιστροφή στη Σκάλα – τρέξιμο ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο και αμέσως μετά προς την παραλία της Πέτρας – ανηφορικό τμήμα για την χώρα της Πάτμου – κατηφορικό τμήμα προς το σπήλαιο της Αποκάλυψης - επιστροφή στη Σκάλα
5χλμ: Αφετηρία από τη Σκάλα – ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο – Επιστροφή στη Σκάλα

1χλμ: Αφετηρία από τη Σκάλα, διαδρομή στην παραλία για τα παιδιά
07:00-09:00 Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου για το τρέξιμο, από γραμματεία αγώνα, σημείο αφετηρίας/τερματισμού Σκάλα
08:00 & 8:45 Προθέρμανση με την ομάδα της γυμνάστριας pilates, Μάντης Περσάκη
08:15 Εκκίνηση διαδρομής 15χλμ
09:00 Εκκίνηση διαδρομής 5χλμ
10:55: Εκκίνηση διαδρομής 1 χλμ. για παιδιά
12:00 Λήξη εκδηλώσεων